• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DK IMARET CL. Vedeta Clearfield din portofoliul DEKALB – singura rapiță cu toleranță la Lupoaie (Orobanche)

    agrointeligenta.ro -

    DK Imaret CL este cel mai bine vândut hibrid de rapiță Clearfield din portofoliul Dekalb, brand ce deţine o cotă de piață de peste 60% din vânzările de rapiță Clearfield la nivel naţional. Dekalb recomandă fermierilor hibridul DK Imaret CL pentru potențialul său de producție mulțumită unei arhitecturi menite să ramifice pentru fructificare. Deloc de neglijat în contextul în care buruiana Lupoaie – Orobanche s-a dovedit aproape imposibil de combătut cu erbicide, rapița DK Imaret CL are toleranță la această plantă parazit deosebit de periculoasă.

    “La 2 ani de lansare în România, DK Imaret CL reușește să rămână cel mai performant hibrid din portofoliul Dekalb Clearfield nu doar în România, dar și în intreaga zonă a Europei Centrale și de Sud Est. În toate mediile de producție, de la cele înalte la cele joase, consecventa hibridului a fost demonstrată prin depășirea producțiilor tuturor celorlalți hibrizi. DK Imaret CL se poate descrie ca o soluție adaptabilă pentru fermieri și aici mă gândesc la perioada de semănat, controlul buruienilor (inclusiv Orobanche), protecția împotriva bolilor, pentru minimizarea riscurilor și creșterea profitabilității producției”, spune Alina Arsene, directorul tehnic al Dekalb, despre hibridul DK Imaret CL.

    Mai multe detalii despre această rapiță am primit chiar în câmp, în cadrul unei discuții cu Corneliu Costa, reprezentant tehnic al Dekalb.

    În portofoliul Dekalb intră și hibrizi de rapiță Clearfield. DK Imaret CL este un hibrid Clearfield cu un potențial mare de producție, toleranță la scuturare și singurul hibrid care, la momentul de față, are rezistență la Orobanche. Ca și segmentare a portofoliului, acest hibrid deține cea mai mare cotă de piață, totodată, segmentul Dekalb Clearfield deține o cotă de piață de 60% acum în România”, ne-a declarat Corneliu Costa, reprezentant tehnic pentru Dekalb.

    Un hibrid semi-timpuriu, DK Imaret CL este recomandat atât fermierilor care fac tehnologie intensivă, cât și celor care nu beneficiază de sistem de irigații sau de un aport în plus pe partea de fertilizare. ”DK Imaret CL este un hibrid rustic, cu o stabilitate ridicată, ce se pretează la toate zonele de cultură. Noi îl recomandăm pentru semănatul în perioada optimă, el asigurând fermierului plante viguroase până la intrarea în iarnă astfel încât regula celor trei de 8 să fie îndeplinită: adica 8 cm înrădăcinare, 8 frunze și 8 mm coletul”, ne explica reprezentantul Dekalb.

    Rapița Imaret este recomandarea Dekalb inclusiv pentru fermierii din nordul țării. Astfel, mulțumită grupei sale de maturitate și a stabilității, acest hibrid trece cu bine peste perioada de îngheț tardiv, iar toleranța sa la temperaturi extreme este un ridicată.

    Vedeta Clearfield din portofoliul Dekalb nu doar că prezintă trăsătura-cheie a geneticii companiei – toleranța la scuturare, dar are și un grad puternic de ramificare. Acest hibrid semi-timpuriu este recomandat a fi semănat între 25-40 plante pe mp la recoltat. ”Nu vrem să depășim, să mergem pe o densitate mai ridicată pentru a-i da acestei rapițe posibilitatea să-și arate potențialul de ramificație extrem de valoros. (…) Astfel, DK Imaret CL nu are doar are un sistem radicular care se dezvoltă foarte profund în sol, dar ramificațiile sale pornesc din treimea inferioară a plantei, astfel încât capacitatea de producție a acestui hibrid este foarte ridicată, el putând atinge foarte liniștit la peste 4 tone/hectar medie de producție în orice mediu de cultură”, ne-a spus Corneliu Costa despre avantajul gradului puternic de ramificare al DK Imaret CL. De altfel, nivelul ridicat de producții al hibrizilor Clearfield de la Dekalb asigură, an de an, supremația producătorului pe acest segment preferat de mulți fermieri din România.

    Un element deloc de neglijat, fermierii care au cultivat hibridul DK Imaret CL au remarcat că semințele acestuia au un conținut ridicat de ulei, ceea ce face ca recolta să fie una ușor de valorificat la un preț mai bun, în acord cu calitatea producției.

    Ceilalți hibrizi de rapiță Clearfield pe care fermierii îi pot cultiva din portofoliul Dekalb sunt DK Implement (hibrid timpuriu) și DK Imminent CL (hibrid semi-tardiv).


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Praful saharian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole Miei vânduți din portbagaj. Polițiștii au împărțit amenzi Secretar de stat – anunț de ultimă oră despre plata ajutorului de 100 de euro la hectar