• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Efectele fertilizării cu EUROCEREAL 34 de la Timac Agro în mai multe ferme din România

    Ramona Dascălu -

    Perioada pentru înființarea culturilor de toamnă pentru anul agricol 2019-2020 se apropie cu pași repezi și este foarte important ca fermierii să își achiziționeze din timp toate cele necesare, dar nu înainte de a fi siguri că vor face cele mai bune alegeri.

    După alegerea semințelor, care reprezintă etapa cea mai importantă, urmează bineînțeles alegerea îngrășămintelor, fără de care culturile nu ar putea face față intemperiilor și perioadelor dificile. Și cum un sfat este întotdeauna binevenit, mai mulți fermieri, din diferite zone ale țării, s-au hotărât să împărtășească din experiența pe care ei au avut-o cu îngrășământul Eurocereal 34 de la Timac Agro pe care l-au aplicat în toamna anului trecut la culturile de grâu, de orz și de rapiță.

    Ion Mitran: ”A stimulat plantele la răsărire, dar și în vegetație”

    Fermierul Ion Mitran din comuna Modelu, județul Călărași, ne-a spus că Eurocereal 34 de la Timac Agro a ajutat foarte mult culturile sale, stimulând planta atât la răsărire, cât și în vegetație.

    „Administrez circa 80 de hectare, cultura mare în general. În toamnă am folosit Eurocereal 34 de la Timac Agro pentru că pe lângă cele trei substanțe de bază, azot, fosfor și potasiu mai conține și alte microelemente care concură, după părerea mea, și am văzut în realitate în teren, și stimulează foarte bine planta atât la răsărire, cât și în vegetație. Culturile de toamnă, cu toate problemele ce au fost în anul agricol 2018-2019, pot să mă pronunț că sunt foarte, foarte frumoase”, a declarat Ion Mitran, fermier din județul Călărași.

    A salvat grâul lui Nicu Petrea

    Nicu Petrea, fermier ce administrează o societate cu 140 de hectare de teren agricol, a achiziționat și el în vara anului 2018 Eurocereal 34 de la Timac și se declară mulțumit de alegerea făcută.

    „În vara anului 2018 am achiziționat  Eurocereal 34, de la Timac, în urma unor recomandări, am vrut să-l testez, am vrut să văd care este diferența de calitate și de producție comparativ cu îngrășămintele complexe pe care le foloseam înainte. Astăzi sunt relativ mulțumit de cultură, având în vedere că a fost un an foarte dificil prin prisma precipitațiilor, nu au fost destule ploi în toamnă, a răsărit greu, abia în iarnă, nu au fost ploi în primăvară, s-a dezvoltat încet. Acum, este destul de bun grâul, arată mulțumitor. O să mai cumpăr produse Timac”, a declarat Nicu Petrea.

    Producție ridicată cu Eurocereal în județul Timiș

    În județul Timiș, fermierul Zahn Hartwig, de la ferma Banater Landwirtschaft din Sânnicolau Mare, a optat de asemenea pentru Eurocereal 34.

    „Am ales produsul Eurocereal 34 de la firma Timac pentru cultura de grâu. Am ales acest produs deoarece l-am folosit cu un an înainte și am avut rezultate foarte bune. În momentul de față chiar sunt mulțumit de stadiul plantei și sperăm la o producție mai ridicată”, ne-a spus fermierul din Timiș.

    Folosit la toate culturi de toamnă din ferma lui Constantin Michiu

    Și la ferma agricultorului Constantin Michiu, din Vaslui, s-a achiziționat ca și NPK, în toamna anului 2018, tot Eurocereal 34 de la Timac.

    „L-am folosit la înființarea de rapiță, grâu și orz de toamnă. M-am consultat cu inginerul Popa Bogdan de la Plantagro și amândoi am căzut de acord să aplic Eurocereal 34 de la Timac pentru că este un îngrășământ foarte bun”, a declarat fermierul vasluian Constantin Michiu.

    Răsărire mai bună, mai uniformă, rezistentă crescută peste iarnă

    Și în județul Bihor, fermierul Ghiță-Vlad Guleș a folosit pentru cultura de rapiță Eurocereal 34.

    „În vara anului 2018, am achiziționat Eurocereal 34 de la firma Timac Agro pentru cultura de rapiță. Am luat hotărârea de a folosi acest produs în urma discuțiilor pe care le-am avut cu niște fermieri ale căror culturi aveau o diferență față de culturile mele și așa am decis să iau legătura cu reprezentantul zonal. În urma discuțiilor cu dânsul am achiziționat Eurocereal. După folosirea Eurocereal 34, am observat o răsărire mai uniformă, mai bună, o rezistență la iernare mai crescută și o pornire bună în primăvară”, consideră fermierul bihorean.

    Un produs Timac, un produs de calitate

    Constantin Ifrim, fermier din județul Vaslui, avea deja o experiență în spate cu produsele de la Timac și de aceea a decis să folosească și îngrășământul Eurocereal 34.

    „Am achiziționat Eurocereal 34 pentru grâu și rapiță datorită experienței pe care o aveam cu produsele de la Timac, cât și datorită calității acestor îngrășăminte. Sunt foarte mulțumit de stadiul culturilor la ora actuală, și datorită îngrășămintelor, dar și datorită lanțurilor de lucrări agricole și condițiilor meteorologice favorabile culturilor de toamnă”, ne-a spus Constantin Ifrim.

    Pentru a comanda din timp și pentru a avea în fermă fertilizantul Eurocereal, iată datele de contact ale reprezentanților zonali ai Timac Agro România:


    Te-ar mai putea interesa

    Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor! Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial