• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Mediafax confirmă dezvăluirea Agrointeligența: Concedieri masive la MADR! Daea, obligat să renunțe la 3 din cei 5 secretari de stat!

    agrointeligenta.ro -

    Guvernul pregătește diminuarea numărului de posturi din aparatul de stat, prin reducerea cu 50% din numărul de secretari de stat și înjumătățirea cabinetelor secretarilor de stat care rămân în sistem, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax. De asemenea, un alt proiect pentru eficientizarea resurselor bugetare privește eliminarea sporului de 15% pentru condiții grele și vătămătoare. Ministerul Agriculturii este și el vizat! În plus, posturile vacante din sectorul bugetar vor fi blocate.

    În urmă cu câteva zile, Agrointeligența – AGROINTEL.RO dezvăluia că aparatul de la Ministerul Agriculturii  este supradimensionat și că ministrul Petre Daea va fi obligat să renunțe la o mare parte din angajați, respectiv la circa 150 de persoane. (citește articolul: Concedieri la MADR. Daea vrea să dea afară 150 de specialiști ca să păstreze pilele) Sursele noastre au precizat că se așteaptă ca ministrul Daea să protejeze pilele din minister și să ”taie” exact din efectivele de specialiști, din oamenii care ”țin” activitatea MADR. Informația cu privire la valul de concedieri primește confirmare din surse oficiale citate de Mediafax, între informațiile noi fiind și cea că Daea va trebui să renunțe la 3 din cei 5 secretari de stat pe care îi are în subordine.

    În acest sens, se explică și neașteptata promovare a lui Maricel Florice Dima din funcția de subsecretar de stat în cea de secretar de stat întrucât printre posturile restructurate vor fi probabil și cele două de subsecretar de stat, dintre care doar unul era ocupat. Pentru a-l păstra pe Dima, Daea a trebuit însă să renunțe la Teodora Gheniu, cea care nu s-a făcut remarcată la conducerea MADR de când a preluat, la începutul lunii februarie, funcția de secretar de stat în MADR.

    Vă reamintim că prezent, în echipa de conducere a Ministerului Agriculturii se află alături de ministrul Petre Daea cinci secretari de stat: Daniel Botănoiu, Daniel – Eugeniu Crunțeanu, Claudiu Sorin Roșu Mareș, Alexandru Valentin Țachianu și Maricel Floricel Dima. Ministerul este condus și de secretarul general Constantin Ilie Aprodu și de secretarii generali adjuncți George Sava și Lucian Dumitru.

    După aplicarea deciziei Guvernului, ministrul agriculturii va fi nevoit să renunțe la 3 dintre secretarii săi de stat care la rândul lor vor concedia jumătate dintre oamenii care îi au în subordine. În prezent nu este clar ce se va întâmpla cu personalul eliminat din organigramă.

    Posturi și angajări blocate

    Pe de altă parte, posturile vacante din sectorul bugetar vor fi blocate, cu excepţia Sănătăţii, Educaţiei și Poliţiei, potrivit Agerpres. Reducerea cu 50% a secretarilor de stat nu va afecta instituțiile cu un singur secretar de stat, dar cele cu multe posturi de secretar de stat ar urma să piardă chiar mai mult de jumătate din numărul de secretari de stat.

    Guvernul are în vedere și reglementarea numărului de posturi de conducere în aparatul central al statului. În prezent, numărul de posturi de conducere este limitat în cazul funcționarilor publici, unde posturi de conducere pot fi 12% din numărul total de angajați. Urmează ca reglementarea care se aplică funcționarilor publici să fie extinsă și la restul administrației centrale, cu excepția câtorva domenii ca învățământul, sănătatea sau poliția.

    Măsurile vor fi incluse într-o Ordonanţă de Guvern ce urmează a fi discutată luni de Executiv, potrivit unor surse oficiale citate de agențiile de presă Agerpres și Mediafax. Aceste măsuri sunt luate în calcul în condițiile în care Guvernul trebuie să facă rost de aproape 7 miliarde de lei pentru menținerea deficitului bugetar sub 3%.

    Vă reamintim că Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat deja în premieră că Ministerul Agriculturii ar fi fost informat neoficial de reprezentanți ai Ministerului Finanțelor că trebuie să renunțe la 150 de posturi. Petre Daea, ministrul Agriculturii, și secretarul general din minister, Ilie Constantin Aprodu, sunt cei care fac listele cu persoanele care vor pleca din minister.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till