• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Bogdan-Gabriel Olteanu este noul director general al ADS din ordinul ministrului Petre Daea

    agrointeligenta.ro -

    Bogdan-Gabriel Olteanu a fost numit director general interimar la Agenția Domeniilor Statului. Numirea a fost făcută direct de către ministrul agriculturii Petre Daea. Înainte să fie numit la șefia ADS, Olteanu a ocupat funcția de director-general adjunct.

    Printr-un ordin de ministrul emis duminică, pe 4 august, Bogdan-Gabriel Olteanu devenit șef interimar al ADS, în locul lui Cătălin Gheorghe Bologa. Despre Olteanu, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” de la B1 TV s-a aflat că acesta a fost subalternul ministrului Daea la compania Piscicultorul SA Dâmbovița. În direct prin telefon, Daea nu a negat apropierea de Olteanu, spunând însă că l-a ”uns” șef la ADS pentru că ”este specialist, a lucrat în domeniu, a fost liber postul respectiv, este un specialist bun”.

    Foto: Ordinul de numire pentru noul șef ADS a fost dat duminică, pe 4 august (foto: bazarmedia.ro)

    ”Intrarea” lui Bogdan-Gabriel Olteanu în Ministerul Agriculturii s-a făcut prin ocuparea unui post de consilier în cadrul Direcției Politici în Zootehnie, printr-un concurs organizat în noiembrie anul trecut. La șefia ADS el a fost însă transferat de la biroul din Dâmbovița al ADS, mandatul lui fiind valabil până la organizarea unui concurs de ocupare a poziției de director general al ADS.

    Olteanu este un cunoscut lider PSD Dâmbovița, el ocupând în trecut pozițiile de viceprimar și primar interimar al comunei dâmbovițene Butimanu, din partea social-democraților.

    În februarie 2016, Olteanu a fost declarat incompatibil cu funcția, de către A.N.I. „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 martie 2014 – 24 noiembrie 2014 întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și administrator al S.C. „CONSTELAȚIA SOARELUI AGRI-SERV” S.R.L, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, după cum afirmau cei de la A.N.I., la vremea respectivă.

    Cu toate acestea, în 2018 Gabriel Olteanu a candidat din partea PSD pentru postul de primar al comunei Butimanu, însă a pierdut în fața contracandidatului de la PNL.

    Fiica lui Petre Daea, contract de concesiune de la ADS

    Interesele familiei Daea sunt strâns legate de ADS. Fiica cea mare a ministrului Petre Daea deține societatea Piscicultorul SA care are în concesiune de la stat o suprafață de 650 de hectare de luciu de apă. În plus, Camelia Luchian, actuala soție a ministrului de la Agricultură, a fost între 2008 și 2009, director la Piscicultorul SA din Crevedia. Un an mai târziu era numită vicepreședinte la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, instituție care apoi a acordat licențele de acvacultură pentru firma fiicei lui Daea. Astfel, speciile de crap, caras și roșioară pot fi crescute și regenerate în bălțile Piscicultorul SA, conform licențelor de acvacultură oferite de ANPA, licențe care, potrivit G4media.ro, aveau termen de expirare în această vară.

    Daea a fost în Consiliul de Administrație al ADS

    Poate puțini știu că ministrul Daea cunoaște ADS mai bine decât alți politicieni. Astfel, conform ziare.com, Petre Daea, a fost numit în Consiliul de Administrație de la ADS, pe 19.07.2001 prin ordinul ministrului Agriculturii de la acel moment, Ilie Sârbu. Când a fost numit în CA de la ADS, Daea era director la Direcția Agricolă Mehedinți. Ulterior, Petre Daea a fost ministru al Agriculturii spre sfârsitul guvernării PSD.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului