• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Bogdan-Gabriel Olteanu este noul director general al ADS din ordinul ministrului Petre Daea

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Bogdan-Gabriel Olteanu a fost numit director general interimar la Agenția Domeniilor Statului. Numirea a fost făcută direct de către ministrul agriculturii Petre Daea. Înainte să fie numit la șefia ADS, Olteanu a ocupat funcția de director-general adjunct.

  Printr-un ordin de ministrul emis duminică, pe 4 august, Bogdan-Gabriel Olteanu devenit șef interimar al ADS, în locul lui Cătălin Gheorghe Bologa. Despre Olteanu, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” de la B1 TV s-a aflat că acesta a fost subalternul ministrului Daea la compania Piscicultorul SA Dâmbovița. În direct prin telefon, Daea nu a negat apropierea de Olteanu, spunând însă că l-a ”uns” șef la ADS pentru că ”este specialist, a lucrat în domeniu, a fost liber postul respectiv, este un specialist bun”.

  Foto: Ordinul de numire pentru noul șef ADS a fost dat duminică, pe 4 august (foto: bazarmedia.ro)

  ”Intrarea” lui Bogdan-Gabriel Olteanu în Ministerul Agriculturii s-a făcut prin ocuparea unui post de consilier în cadrul Direcției Politici în Zootehnie, printr-un concurs organizat în noiembrie anul trecut. La șefia ADS el a fost însă transferat de la biroul din Dâmbovița al ADS, mandatul lui fiind valabil până la organizarea unui concurs de ocupare a poziției de director general al ADS.

  Olteanu este un cunoscut lider PSD Dâmbovița, el ocupând în trecut pozițiile de viceprimar și primar interimar al comunei dâmbovițene Butimanu, din partea social-democraților.

  În februarie 2016, Olteanu a fost declarat incompatibil cu funcția, de către A.N.I. „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 martie 2014 – 24 noiembrie 2014 întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și administrator al S.C. „CONSTELAȚIA SOARELUI AGRI-SERV” S.R.L, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, după cum afirmau cei de la A.N.I., la vremea respectivă.

  Cu toate acestea, în 2018 Gabriel Olteanu a candidat din partea PSD pentru postul de primar al comunei Butimanu, însă a pierdut în fața contracandidatului de la PNL.

  Fiica lui Petre Daea, contract de concesiune de la ADS

  Interesele familiei Daea sunt strâns legate de ADS. Fiica cea mare a ministrului Petre Daea deține societatea Piscicultorul SA care are în concesiune de la stat o suprafață de 650 de hectare de luciu de apă. În plus, Camelia Luchian, actuala soție a ministrului de la Agricultură, a fost între 2008 și 2009, director la Piscicultorul SA din Crevedia. Un an mai târziu era numită vicepreședinte la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, instituție care apoi a acordat licențele de acvacultură pentru firma fiicei lui Daea. Astfel, speciile de crap, caras și roșioară pot fi crescute și regenerate în bălțile Piscicultorul SA, conform licențelor de acvacultură oferite de ANPA, licențe care, potrivit G4media.ro, aveau termen de expirare în această vară.

  Daea a fost în Consiliul de Administrație al ADS

  Poate puțini știu că ministrul Daea cunoaște ADS mai bine decât alți politicieni. Astfel, conform ziare.com, Petre Daea, a fost numit în Consiliul de Administrație de la ADS, pe 19.07.2001 prin ordinul ministrului Agriculturii de la acel moment, Ilie Sârbu. Când a fost numit în CA de la ADS, Daea era director la Direcția Agricolă Mehedinți. Ulterior, Petre Daea a fost ministru al Agriculturii spre sfârsitul guvernării PSD.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei. Interviu cu ministrul Agriculturii Adrian Oros TRANSMISIE LIVE: Lansarea Bariton Super – 11 iulie 2019 Clubul Fermierilor Români lansează studiul privind necesitatea unui program național de desecare

  Ultimele știri

  Miei mai mari de Paște în acest an? Ce spun crescătorii de ovine! Cadastru gratuit la sate și comune! Lista cu 510 de localități care intră în program din acest an! TRANSMISIE LIVE: Evenimentul FMC România – CULTIVATING TOMORROW!

  Căutare în articole