Creșterea animalelorŞtiri agricole

Țurcana – Regina Munților 2019. Sărbătoarea oierilor se va ține la Costești pe 29 septembrie

Cea mai mare sărbătoare a oierilor este așteptată tot anul de către crescătorii de ovine din România. Sărbătoarea Crescătorilor de Ovine ”Țurcana – Regina Munților” se va ține în acest an în data de 29 septembrie, în aceeași locație cunoscută crescătorilor: la poalele Cetăților Dacice, în satul Costești din județul Hunedoara.

Organizatorul tradițional al celui mai mare eveniment din oierit, Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine ”Dacia” a făcut publică data în care va avea loc cea de-a XV-a ediție a sărbătorii anuale din oierit. Astfel, deși în țară se mai organizează evenimente dedicate crescătorilor de ovine, niciunul nu reușește să adune un public atât de numeros precum cel care vine la Costești.

”Dragi crescători de ovine, vă anunțăm cu drag că anul acesta Sărbătoarea “Țurcana – Regina Munților “ va avea loc în data de 29 septembrie, în același loc încărcat de tradiție, la poalele Cetăților Dacice, în satul Costești, județul Hunedoara. Anul acesta festivalul nostru împlinește 15 ani, iar organizatorii au pregătit pentru dumneavoastră un spectacol folcloric de exceptie, cele mai frumoase exemplare de ovine din rasa Țurcană și preparate tradiționale ciobănești! Vă așteptăm, ca în fiecare an, să sărbătorim împreună la cel mai mare festival dedicat Țurcanei, Regina Munților!”, este anunțul-invitație ce însoțește afișul pentru evenimentul organizat de Asociația ”Dacia” condusă de cel mai mare crescător de ovine din România, Dumitru Andreșoi.

Programul Sărbătorii Țurcana – Regina Munților, ediția 2019:

  • ora 10.30 – Primirea invitaților
  • ora 11.30 – Deschiderea manifestării
  • ora 11.45 – 13.00 – Vizitarea standurilor
  • ora 13.00 – 13.30 – Festivitatea de premiere
  • ora 13.30 – 14.00 – Bursa de ovine
  • ora 14.00 – 16.00 – Simpozion; Program artistic

Ce artiști de muzică populară vor cânta la Costești, la Sărbătoarea ”Țurcana – Regina Munților”

Ca în fiecare an, una dintre atracțiile sărbătorii de la Costești îl reprezintă programul artistic foarte atent pregătit de organizatori. Cele mai mari nume din muzica populară au răsunat an de an pe platoul dintre munți, iar ediția aniversară din 2019 nu va face excepție. Cap de afiș sunt patru artiști foarte iubiți: Puiu Codreanu, Vionelia Bălușe, Elena Merișoreanu și Petrică Mâțu Stoian. Vor mai urca pe scenă și Mirela Petrean, Lena Miclăuș, Aida Busuioc, Adina Roșca, Cătălin Doinaș, Gheorghe Lascoiu și nelipsitul Grup al fluierașilor din comuna Orăștioara de Sus. Artiștii vor fi acompaniați de Formația Codruț, de Formația Mirela Petrean și de Formația Aida Busuioc.

Evenimentul va fi prezentat de Adina Roșca și de Cătălin Doinaș.

La Sărbătoarea ”Țurcana – Regina Munților” sunt invitați să participe toate categoriile de producători agricoli cu animale și produse alimentare. Accesul publicului este liber pe tot parcursul evenimentului organizat anual de Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine ”Dacia”.

Cum a fost la cea mai mare sărbătoare a oierilor anul trecut, la ediția din 2018

Reportaj realizat la ediția din 2017 a Sărbătorii ”Țurcana – Regina Munților” de la Costești

Reportaj realizat la ediția din 2016 a Sărbătorii ”Țurcana – Regina Munților” de la Costești

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!