Ştiri agricoleViaţa la ţară

Cultura de porumb, ținta hoților și în acest an

Foto: Mesagerul de Alba

În prag de recoltare, culturile de porumb sunt amenințate de hoții care vin la recoltat înaintea fermierilor. Peste noapte, toată munca oamenilor poate dispărea.

În această perioadă, una în care fermierii se află pe ultima sută de metri până vor intra în câmp la cules de porumb, polițiștii au întețit controalele pe raza terenurilor agricole situate în apropiere de localități, acestea fiind cel mai des călcate de hoți. Chiar și așa însă, oamenii legii nu pot supraveghea toate tarlalele și de aceea agricultorii trebuie să fie foarte vigilenți.

La nivelul județului Buzău, pe perioada desfășurării acțiunii de control de către polițiști, aceștia au prins în flagrant un minor de 17 ani care sustrăgea cereale de pe un teren agricol din extravilanul localității Padina.

Tânărul surprins de polițiști în timp ce se afla la furat s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Prejudiciul, estimat la 1.000 de lei, a fost recuperat de oamenii legii și predat părții vătămate, un bărbat de 51 de ani din Padina.

Acest fermier se poate considera norocos dat fiind faptul că și-a recuperat paguba cu ajutorul polițiștilor. Alții însă pot constata dispariția porumbului abia a doua zi când este prea târziu.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!