Creșterea animalelorŞtiri agricole

Dezastru aproape de România. Fermă cu 100.000 de porci, lichidată din cauza pestei porcine africane

Zi neagră pentru industria cărnii de porc din Ucraina! 100.000 de suine urmează să fie sacrificate ca urmare a descoperirii unui focar de pestă porcină africană la una dintre cele mai mari ferme din vestul Ucrainei, aflată la numai 300 de kilometri de Satu Mare.

Porcii afectaţi de pesta porcină africană au fost descoperiţi în data de 17 august la o fermă aparţinând companiei agricole Halychyna Zahid din regiunea Liov, vestul Ucrainei. Compania a confirmat şi ea pe pagina sa de Facebook existenţa unui focar de pestă porcină africană, dar a refuzat să ofere alte detalii.

Anunțul sacrificării celor 100.000 de porci din fermă a fost făcut ieri, miercuri – 21 august, de către un oficial din conducerea Autorităţii pentru Siguranţa Alimentelor din Ucraina.

Potrivit autorităților ucrainene, acest focar de pestă afectează 1,6% din întregul efectiv de suine ale ţării, lucru care ar putea provoca o criză gravă pe teritoriul Ucrainei.

Până acum, cel mai grav caz de pestă porcină africană cu care s-a confruntat Ucraina a fost descoperit în 2015 în regiunea Kiev, când au fost sacrificaţi 60.000 de porci.

Începând din 2017 şi până în prezent în Ucraina au fost identificate 351 de cazuri de pestă porcină africană şi 72.226 de porci au fost sacrificaţi. La data de 1 august 2019 efectivele de porci ale Ucrainei se ridicau la 6,4 milioane capete.

 

 

 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!