Creșterea animalelorŞtiri agricole

Un crescător stă de două zile cu porcul mort în curte: ”Am anunțat autoritățile, nu vine nimeni!”

Un crescător din localitatea giurgiuveană Daia reclamă o situația strigătoare la cer. Lui Nicu Ciumber i-a murit unul dintre porci încă de sâmbătă seara însă nici astăzi, luni – 26 august, autoritățile locale și sanitar-veterinare nu s-au deplasat în gospodărie pentru a lichida posibilul focar de Pestă Porcină Africană.

Cu porcul mort încă în cocină, Nicu Ciumber a cerut apel pe Faebook, în speranța că cineva îi vede postarea și se sesizează de acest focar intrat deja în descompunere din cauza temperaturilor foarte ridicate.

”Porc mort de pestă porcină în comuna Daia, pe strada Narciselor la numărul 8. Reclam bâlbâiala primarului comunei Daia, Șerban Adrian Florin și a medicului veterinar pentru refuzul de a crotalia, acest caz a fost semnalat la DSV. Trebuie acționat urgent pentru că este mort de aseară și pe o zonă de 50 m se împrăștie duhoarea. Primarul este obligat să sape gropi, că nu se poate împrăștia boală. Medicul veterinar trebuia să umble din casă în casă să înregistreze porcii, în acord cu primăria Daia. Ăsta ne e primarul, altul din păcate nu avem„ , a scris gospodarul pe Facebook unde a postat și o poză cu porcul mort.

Până la ora publicării acestui articol, reporterii Agrointeligența – AGROINTEL.RO nu au reușit să ia legătura cu autoritățile locale. Sperăm însă ca acest caz să fie o scăpare și nu un semn că numărul de cazuri de porci morți de PPA este într-o creștere atât de mare că responsabilii sunt depășiți de situație!

 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!