• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Apelul unui medic veterinar către autorități: ”Omorâți mistreții până nu va fi prea târziu!”

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Motivele invocate de un vânător potrivit căruia porcii mistreți nu pot fi lichidați peste noapte pentru că nu pot fi vânați noaptea, au stârnit un val de comentarii. Un mesaj pertinent ne-a fost transmis pe adresa redacției de către medicul veterinar Corneliu Taloș, profesionist cu o experiență de peste 38 de ani în medicină veterinară. Veterinarul de la Maramureș face un apel către autorități să se mobilizeze și să omoare mistreții care răspândesc pesta porcină africană.

  ”Vă întreb îndreptățit în calitatea de slujbaș pe altarul profesiei, cu o experiență de peste 38 ani în care am avut contact cu evoluția mai multor boli majore la animale de-a lungul timpului și am participat la anihilarea lor direct, de ce astăzi primează incompetența profesională, interesele mercantile a unor indivizi iresponsabili așa-ziși vânători de ocazie, pentru care acest apanaj nu înseamnă decât chefurile și mesele lor bogate, care nu vor realiza niciodată că interesele țării de a eradica febra porcină africană. Interesele țării depind în primul rând de aceste personaje sinistre care au devenit proprietari și pe terenurile fermierilor rămăși fără sprijin și păgubiți de daunele pe care le aduc mistreții în culturile lor agricole”, spune medicul veterinar Corneliu Taloș.

  În conformitate cu Directiva Europeană 62/2016, România încalcă măsurile epidemiologice în ceea ce privește evoluția PPA și crează cea mai mare criză economică agricolă riscând să blocheze și exportul de cereale și contaminând suinele din ferme, spune specialistul. ”Întrebarea este ce vom face cu cerealele și ce se va întâmpla cu fermele care vor intra în faliment nefăcând față cu impactul și măsurile hilare a decidenților împotriva acestei maladii. Nu este permis pentru prejudiciile aduse țării și crescătorilor de suine să-i iertăm pe cei care cu bună știință au creat acesta criză”, arată dr. Taloș.

  Principalul vinovat pentru dezastrul creat de pesta porcină africană este ”diriguitorul impotent și incapabil ce orânduieste destinele administrației statale de la ANSVSA, care nu are nimic în comun cu interesele epidemiologice a țării”, consideră dr. Taloș. ”Acest nimeni al profesiei medicale veterinare a mai reușit încă o performanță distrugând sistemul, plămânul epidemiologic al țării, respectiv distrugând asistență veterinară în mediul rural, aducând cabinetele medicale veterinare în pragul falimentului, confrații nevoiți să-și restrângă activitatea recurgând la disponibilizări cei mai tineri părăsind țară. Și atunci mă întreb îndreptățit cine să mai apere țară de bolile majore în situația de facto?”.

  ”Acest personaj sinistru n-a luat măsurile necesare, se vede pe harta țării dacă se pun focarele de mistreți bolnavi, modul în care, din cauza neprotejarii granițelor și din cauza inconștienței la apariția primelor focare în zonele de granița nord-vest și sud-est unde s-a ajuns astăzi la peste 1805 mistreți diagnosticați de febra porcină africană, nu ne mai rămâne decât că acest individ negru al profesiei care s-a încălcat și jurământul sacru de medic să-și dea demisia de onoare și să-și ispășească păcatele grele căci lucrurile nu pot să rămână fără să fie pedepsit”, apreciază dr. Corneliu Taloș.

  Medicul veterinar apreciază mai există o singură soluție în această situație, însă aceasta trebuie aplicată urgent: ”În acest context epidemiologic salvați țară procedând că-n celelalte țări europene: Germania, Cehia, Polonia, Ucraina care au ucis mistreții până nu este prea târziu și nu rămânem fără carne și slăninuță românească”.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Laptele fermelor de vaci, colectat de o nouă fabrică de lactate 100% românești! Fenomenul MIERII FALSIFICATE trebuie stopat! Măsuri în UE contra importurilor din China! Cum se calculează încărcătura de animale la suprafața de pășune pentru APIA

  Ultimele știri

  Preț miei 2020. Crescător de ovine: Mielul de Paște se vinde cu 13-15 lei/kg în viu. Carcasa, 25 de lei/kg! DEROGARE privind ACTUL DE LA PRIMĂRIE CU CARE FERMIERII POT CERE SUBVENȚIA ÎN 2020! ALERTĂ METEO DE VIJELIE! ANM: RAFALELE POT AJUNGE LA PESTE 140-180 KM/H!

  Căutare în articole