• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Animals International cere infringement împotriva autorităților române

    Ramona Dascălu -

    Organizația Animals International  a anunțat astăzi, joi – 29 august, în cadrul unei conferințe de presă susținută  de Gabriel Păun, directorul pe Europa al Animals International, împreună cu deputatul PNL Adrian Oros, că cere infringement împotriva autorităților române care au trimis 66.000 de oi în miezul verii în țări de la Golful Persic, în ciuda avertismentului Comisiei Europene care a cerut ca vaporul să nu părăsească România.

    În cadrul evenimentului de astăzi au fost publicate dovezi filmate cu animale din România, exportate și sacrificate în Orientul Mijlociu.

    Este al cincilea an consecutiv în care publicăm imagini cu animale torturate care afectează pe oricine le privește, mai puțin Guvernul României, care deschide în prezent exportul cu animale vii către noi destinații, unde am fost și știm că va fi cruzime 100%. Este vorba de Siria, Arabia Saudită, Kuweit, Emiratele Arabe Unite și Tunisia”, a declarat Gabriel Păun.

    Într-o scrisoare recentă parvenită Animal International, ANSVSA susține că densitatea obișnuită a fost redusă cu 20% pe Al Suwaikh, vaporul reclamat. Dar dovezile prezentate de organizație Comisiei Europene arată că densitatea nu mai contează atunci când stresul termic depășește o anumită limită și că sute de animale au clacat la destinație. Investigatorii ONG-ului de protecția animalelor descrie ”mormanul de animale moarte” filmat la punctul de descărcare din Golf. Chiar dacă destinația inițială era Kuweit, vaporul a făcut alte 4 opriri în Arabia Saudită, Dubai, Qatar și Oman.

    „Avem dovezi și filmări cu scene îngrozitoare adunate de-a lungul întregii călătorii, fără a menționa uciderea animalelor care s-a făcut fără asomare. Animalele acestea provin de pe pajiști verzi din Carpați. Un contrast inimaginabil cu locurile din Golf pe care oile trebuie să le îndure”, a adăugat Păun.

    Comisarul European Andriukaitis i-a cerut ministrului Petre Daea să furnizeze rapoarte zilnice de călătorie.

    “Aceste rapoarte nu pot fi adevărate. Al Shuwaikh este o vechitură sub standardele internaționale care de exemplu nu mai are voie să ia animale din Australia începând cu ianuarie pentru că accesul la animale este anevoios și ventilația proastă. Chiar dacă ar pune o singură oaie pe etaj, aceasta va suferi de stres termic odată ce temperatura și umiditatea cresc pe vapor. Sistemele de ventilație de pe vapoare nu sunt capable să reducă temperatura și umiditatea sub temperature ambientală. De fapt pe vapor sunt mereu cu 2 până la 6 grade mai cald decât afară. Puteau să reducă densitatea și cu 50% și  animalele tot erau expuse la condiții insuportabile de stres termic în lunile de vară de pe Marea Roșie și Golful Persic”, a spus Gabriel Păun, Directorul UE al Animals International.

    Potrivit MADR, acesta a fost primul transport. Peste un million de oi ar urma să fie în total exportate în Golf anul acesta, pe lângă alte cel puțin 1 milion exportate spre Libia și Iordania. Aceste rute expun animalele la o combinație de umiditate și căldură care pot duce la colaps, în multe cazuri oile se coc de vii în propria piele în structurile metalice ale vaporului.

    România este cel mai mare exportator de ovine din lume

    Deputatul PNL Adrian Oros, care a depus în Parlament un proiect de lege privind condițiile de transport pentru animale vii, susține că la acest moment România este numărul 1 în lume la exportul de ovine.

    ”România  este cel mai mare exportator de ovine din lume (…) Nu dorim să oprească transportul, dar să se respecte Regulamentu European, iar în lunile de vară, respectiv iunie, iulie, august și septembie, să se suspende transportul”, a declarat Adrian Oros, în cadrul conferinței care a avut loc joi, 29 august.

    Raportul Animals International, trimis Comisiei Europene

    Animals International a depus un raport complet de investigații la Comisia Europeană și a cerut demararea procedurii de infringement împotriva autorităților române.

    Nu în ultimul rând, organizația cere Guvernului României să înlocuiască exportul de animale vii cu cel de carne congelată pentru a curma suferința inutilă a animalelor și pentru a păstra valoarea economică adăugată în România. În acest sens, organizația l-a contractat pe economistul Claudiu Cazacu care a realizat primul studiu economic prin care arată că țara noastră ar putea crea până la 5311 locuri de muncă, valoarea adăugată brută prin crearea acestor locuri de muncă fiind estimată la 46,26 milioane euro anual. Calculele sunt realizate în cazul scenariului care presupune o încetare a tuturor livrărilor internaționale (UE sau non-UE) pentru ovine și bovine în mod etapizat pe parcursul a 4 ani.

    Cine este Animals International

    Conform site-ului oficial, Animals International este brațul global al Animals Australia, cea mai importantă organizație din Australia de advocacy pentru animale. Recunoscute la nivel internațional pentru campaniile strategice de conștientizare a publicului, investigațiile Animals International vizează acțiunile în 16 țări – punând în evidență abuzurile asupra animalelor, forțând intervenția guvernului, determinând schimbarea și împuternicind indivizii și comunitățile să participe activ la lupta împotriva cruzimii animalelor.


    Te-ar mai putea interesa

    Șeful APIA – precizări despre plata finală a subvențiilor către fermieri! APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie! Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă

    Ultimele știri

    Fermier de Paulownia, la 10 ani de la înființarea plantației: N-am cui vinde, bani au făcut doar vânzătorii de răsaduri! Ce se întâmplă cu plafonarea adaosului comercial la produsele alimentare. Măsura ar putea fi înlocuită Floarea-soarelui, la mare căutare. Prețurile au explodat, fermierii nu vor să vândă