Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Ministrul Petre Daea: ”Vom plăti avansul APIA pentru 1 milion de fermieri”

Plata avansului APIA se apropie cu pași repezi. Funcționarii se află încă în perioada în care efectuează controale în teren și se așteaptă și datele verificările prin teledetecție. Prima tranșă din subvențiile APIA ar urma să fi plătită începând cu 16 octombrie, dacă nu se schimbă legislația pentru ca sumele să fie virate mai repede.

În luna octombrie, un număr de un milion de fermieri ar urma să primească avansul APIA, a anunțat ministrul agriculturii Petre Daea, prezent duminică la întâlnirea conducerii PSD cu Organizaţia de Pensionari a PSD, care are loc la Mamaia.

”Rămânem aceeaşi, rămânem în dispozitivul de muncă, pentru a da răspuns la problemele pe care le ridică ţara. Iar de la (…) 16 octombrie, pentru cei un milion de fermieri, Guvernul României are posibilitatea să dea subvenţiile la timp aşa fel încât să dăm ţării ceea ce este necesar. Nu există loc, nu există localitate, nu există persoană care să stea departe de agricultură, este imposibil, este existenţa noastră. Dar rezultatele pe care le obţinem se regăsesc în munca acestor oameni, o parte dintre ei sunt aici”, a declarat Daea.

Vă reamintim că zilele trecute, Comisia Europeană a venit cu vești despre avansul din subvenții ce poate fi plătit în această toamnă de către statele membre. Din cauză că mai multe state membre se confruntă cu probleme din cauza secetei, s-a luat decizia ca plățile să se poată efectua astfel:

  • până la 70 % din plățile lor directe vor fi primite începând cu mijlocul lunii octombrie;
  • 85 % din plățile privind dezvoltarea rurală vor fi primite imediat după adoptarea oficială a pachetului de măsuri la începutul luni septembrie.

Citiți și:


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!