• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • BASF a realizat o folie biodegradabilă pentru mulcire. Soluția crește producția și protejează mediul înconjurător

    agrointeligenta.ro -

    Foliile care acoperă solul (folii pentru mulcire) sunt utilizate pentru a preveni creșterea buruienilor și evaporarea apei din sol, cu scopul de a stabiliza solul și a crește temperatura acestuia. De multe ori, însă, efectul acestor folii, confecționate până acum din polietilenă (PE), poate fi dăunător pentru culturi și mediu, din cauza resturilor care pot rămâne în sol.

    BASF a realizat folia ecovio® M 2351, care optimizează producţia agricolă şi protejează mediul înconjurător, fiind realizată din materiale biodegradabile.

    Roşiile sunt legumele cele mai cultivate de către industria de prelucrare a alimentelor. Fermierii din multe ţări folosesc folii din polietilenă pentru creşterea randamentului culturilor de roşii prin controlarea buruienilor, temperaturii solului şi utilizării apei.

    Foliile subţiri, din polietilenă, care acoperă solul în care sunt plantate răsadurile de roșii,  trebuie îndepărtate după recoltare. De cele mai multe ori, activitatea de îndepărtare completă se dovedeşte a fi imposibilă, astfel încât reziduurile foliilor confecţionate din polietilenă se acumulează în sol, deoarece nu pot fi biodegradate de microorganisme. BASF oferă plastic biodegradabil în sol certificat pentru aceste folii, prin materialul ecovio® M  2351, care constă în adipatul tereftalat de polibutilenă (PBAT) ecoflex® şi alţi polimeri biodegradabili realizaţi din materii prime regenerabile.

    Foliile biodegradabile confecţionate din ecovio® M 2351 pot fi lăsate în sol după recoltarea mecanică deoarece microorganismele prezente în sol le vor recunoaşte drept hrană pe care o pot metaboliza. Mai mult, acestea determină creşterea randamentului culturii de roşii cu procente cuprinse între 15 şi 50%, la un consum mai mic de apă și la un control mai bun al buruienilor, utilizând mai puține erbicide, comparativ cu o cultură în care solul nu este acoperit cu folie. De asemenea, fermierii au observat o rezistență mai mare a culturii la boli, o perioadă de recoltare mai timpurie, o cultură mai omogenă și un indice Brix (raport zahăr-apă) mai ridicat al roşiilor. Astfel, agricultura durabilă poate fi combinată cu o producție eficientă, cu randamente mai ridicate și produse de înaltă calitate.

    Pentru a evita creșterea volumului de muncă ce presupune operaţiuni ample de îndepărtare şi reciclare, filmele realizate din ecovio® M 2351 pot fi lăsate în sol după recoltare, generând, astfel, economii de timp şi bani.

    Ecovio® M 2351 a fost primul material certificat drept biodegradabil în sol, conform standardului european DIN EN 17033. Utilizarea foliei confecţionate din acest material este acceptată pentru culturile organice din multe țări și nu se rezumă doar la cultura roșiilor, ci și a altor culturi legumicole, atât în câmp cât și în solar.

    Studiul realizat de ETH Zürich, Elveția, a arătat că microorganismele din sol, cum ar fi bacteriile și ciupercile, pot folosi foliile confecţionate din plastic PBAT ca aliment. Microorganismele preiau carbonul din polimer atât pentru a genera energie, cât și pentru a forma biomasă. După biodegradare, produsele rămase sunt CO2, apă şi biomasă. Aceasta înseamnă că PBAT se degradează în sol şi nu rămâne sub formă de microplastice la fel ca polietilena. Astfel, foliile biodegradabile contribuie la o dezvoltare mai bună a rădăcinii, facilitează creşterea plantei şi îmbunătăţesc calitatea solului.

    „Susţinem fermierii din numeroase ţări în utilizarea foliilor realizate din ecovio®“, a declarat Dirk Staerke din cadrul departamentului de Marketing Biopolimeri pentru Agricultură de la BASF. „Conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, producția agricolă globală trebuie să crească cu 70% dacă dorim să hrănim o populație mondială care în 2050 se estimează ca va crește la nouă miliarde de locuitori. Foliile biodegradabile pot susține creșterea producției agricole fără a polua solul cu reziduuri provenite din foliile nedegradabile.”

    Pot beneficia și producătorii de folii de mulcire

    Ecovio® M 2351 este un compus gata pregătit pentru extrudarea foliilor subțiri. Poate fi prelucrat cu uşurinţă pe liniile convenționale pentru polietilenă. Datorită proprietăților sale mecanice excelente în ceea ce privește rigiditatea și rezistența la rupere, foliile pot fi fabricate pentru grosimi diferite de 12, 10 și 8 µm. Amestecul conţine deja agenţi de alunecare şi anti-blocare.

    Pentru mai multe informații accesați www.ecovio.basf.com şi www.biopolymers.basf.com.

    Fiţi la curent cu ultimele comunicate de presă BASF, prin WhatsApp pe telefon sau tabletă. Înregistraţi-vă pentru serviciul nostru pentru ştiri la basf.com/whatsapp-news.

    Despre divizia de Performanţă a Materialelor BASF

    Divizia de materiale de la BASF a adunat tot know-how-ul BASF privind materialele, în ceea ce privește plasticele adaptate, inovatoare. Fiind activă la nivel mondial în patru sectoare majore ale industriei – transport, construcții, aplicații industriale și bunuri de larg consum – divizia are un portofoliu puternic de produse și servicii, îmbinat cu o înțelegere profundă a soluțiilor orientate spre sistemele aplicate. Factorii determinanți esențiali ai profitabilității și creșterii sunt reprezentați de colaborarea noastră strânsă cu clienții și orientarea clară pe soluții. Capacitatea puternică în domeniul cercetării și dezvoltării asigură baza dezvoltării unor produse și aplicații inovatoare. Divizia de Performanţă a Materialelor a realizat o cifră de afaceri globală de 7,65 mld. € în anul 2018. Mai multe informații disponibile online: www.plastics.basf.com.

    Despre BASF

    În cadrul BASF dezvoltăm chimia viitorului. Noi îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Cei aproximativ 122.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în şase segmente: Chimicale, Materiale, Soluţii Industriale, Tehnologia Suprafeţelor, Nutriţie şi Îngrijire şi Soluţii pentru Agricultură. BASF a generat o cifră de afaceri de aproximativ 63 mld. € în 2018. Acţiunile BASF sunt tranzacţionate la bursa din Frankfurt (BAS) şi ca American Depositary Receipts (BASFY) în SUA . Puteţi afla mai multe informaţii, accesând www.basf.com.


    Te-ar mai putea interesa

    O nouă subvenție APIA de 50 euro/hectar, la plată din acest an Calendarul foilor de ceapă 2025. Lunile bogate în ploi și lunile în care va fi secetă Preț polițe RCA pentru tractoare, în 2025. Tabelul cu tarife de referință

    Ultimele știri

    Oficial: Subvențiile ANT rămân blocate la APIA până în luna februarie Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Preț record la grâu. Țara în care tona se vinde cu 340 de euro pe tonă