Creșterea animalelorŞtiri agricole

Cu dedicație pentru Petre Daea! Oierul Ionică Sterp: ”Domnule ministru, ți-ai bătut joc de noi!”

Gest-manifest al unuia dintre cei mai cunoscuți oieri din România. Ionică Sterp din județul Bihor a ales să dea foc lânii de la oi, transmițând în direct acest gest de revoltă, la pachet cu un mesaj puternic pentru colegii oieri, dar mai ales pentru ministrul agriculturii, Petre Daea.

”Vă salut, dragi colegi! Vreau să vă arăt programul domnului Daea! Adică unul dintre programele domnului Daea. Ăsta e programul cu lâna. Înainte să vină el cu programul ăsta cu 1 leu pe kilogramul de lână, vindeam noi cu 1,5 lei, 2 lei kilogramul. Se căutau cojoace. Acuma, de când o venit domnul ministru cu programul ăsta fantomă al lui tre să dăm noi bani să vină după lâna asta. Am ajuns bătaia de joc a domnului Daea care vrea să adune acum fermierii la București să se laude cu ce o făcut el. Nu o făcut nimica. În 2017, în decembrie, promova oaia, nu știu oaia cui, dar o promova. În primăvara anului 2018 el promova purcelul, porcul. A tot plimbat purceii de o apărut pesta în toată țara”, spune ciobanul bihorean la începutul transmisiei live.

Oierul Ionică Sterp îi aduce aminte ministrului Daea și de promisiunile pe care le-a făcut în fața ciobanilor și de care apoi a uitat. ”Pentru noi, crescătorii de animale, nu ai făcut nimic, ți-ai bătut joc. Ai spus în 2018 că nu o să mai vândă niciun berbec de origine fără buletin de analiză, fără test ADN. Unde sunt toate promisiunile astea ale tale, comunistule? Am ajuns să ne ceară țiganii 500 de lei să vină în Bihor să ia lâna de la 900 de oi. Și el Petre Daea – n.r.) vrea să să dea mare în octombrie că ce o făcut el pentru fermieri. Nu o făcut nimic și ne distruge în continuare”, mai spune oierul pe înregistrarea urmărită de alți oieri care îi dau dreptate lui Ionică Sterp.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!