• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prognoza meteo pe regiuni: Răcire bruscă a vremii în toată țara

    Ramona Dascălu -

    Vremea se va răci simțitor începând de astăzi, miercuri – 5 septembrie, în toată țara, anunță meteorologii. Temperaturile vor scădea brusc, de la 35 de grade, câte s-au înregistrat ieri, la cel mult 25 de grade.

    Pe lângă temperaturile mai mici, se anunță și ploi și vijelii. După această repriză de frig, vremea își revine, temperaturile ajungând la maximele normale pentru această perioadă, conform prognozei pentru următoarele două săptămâni, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

    PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

    În Banat, prima săptămână va fi caracterizată de un regim termic oscilant al valorilor diurne, astfel media maximelor va fi în scădere de la 32-33 de grade până spre 26-27 de grade în dată de 4 septembrie, după care va creşte spre 30 de grade în zilele de 5 şi 6 septembrie şi ulterior va scădea din nou spre 26 de grade în 8 septembrie. În cea de-a doua săptămână se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, cuprinse între 23 şi 25 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei. Media minimelor termice se va situa între 14 şi 16 grade în perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendinţa de scădere uşoară, spre 12 grade, valoare ce se va înregistra până la finalul intervalului. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în special în perioada 7-11 septembrie când pe arii restrânse este posibil să se cumuleze şi cantităţi mai însemnate de apă.

    În Crişana, regimul termic al valorilor diurne va fi destul de oscilant în prima săptămână, astfel media maximelor va fi în scădere de la 32-33 de grade până spre 26 de grade în dată de 4 septembrie, după care va creşte spre 29-30 de grade în zilele de 5 şi 6 septembrie şi ulterior va scădea din nou spre 26 de grade în 8 septembrie. În cea de a două săptămână se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, cuprinse între 22 şi 24 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei. Media minimelor termice se va situa între 14 şi 16 grade în perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendinţa de scădere uşoară, spre 10-12 grade, valori ce se vor înregistra până la finalul intervalului. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în special în perioada 7-11 septembrie, când pe arii restrânse este posibil să se cumuleze şi cantităţi mai însemnate de apă.

    Locuitorii din Transilvania vor avea partea de o vreme călduroasă în primele două zile, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 31 de grade, dar se va răcori în data de 4 septembrie, când media va scădea spre 26 de grade. În perioada 5-7 septembrie va fi mai cald decât în mod obişnuit, astfel încât se vor înregistra în medie maxime de până la 28-29 de grade, urmând că apoi temperaturile să coboare treptat spre valori normale, în jurul a 22 de grade, în intervalul 10-15 septembrie. Media minimelor termice se va situa între 12 şi 14 grade până pe 9 septembrie, apoi va avea o tendinţă de scădere uşoară, spre 8-10 grade. Ploi slabe vor apărea pe arii restrânse în zilele de 3 şi 4 septembrie, iar în perioada 7-12 septembrie temporar vor fi averse şi este posibil că izolat să se cumuleze cantităţi mai însemnate de apă.

    În Maramureş, prima săptămână va fi caracterizată de un regim termic oscilant al valorilor diurne, astfel media maximelor va fi în scădere de la 32 de grade în 2 septembrie, până spre 26 de grade în dată de 4 septembrie, după care va creşte spre 28-29 de grade în zilele de 5 şi 6 septembrie şi ulterior va scădea din nou spre 24 de grade în 8 septembrie.  În cea de-a doua săptămână se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, cuprinse între 21 şi 23 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei. Media minimelor termice se va situa între 13 şi 15 grade până pe 9 septembrie, apoi va avea o tendinţă de scădere uşoară, spre 10 grade, valoare ce se va înregistra până la finalul intervalului. Ploi în general slabe vor apărea perioada 7-12 septembrie. Temporar vor fi averse şi este posibil că local să se cumuleze cantităţi mai însemnate de apă.

    În Moldova, vremea va fi călduroasă în următoarele două zile, cu o medie a a temperaturilor maxime de 31-33 de grade, apoi se va răcori în dată de 4 septembrie, când media va scădea spre 23 de grade. În perioada 5-7 septembrie valorile termice diurne vor creşte uşor şi vor ajunge în medie la 26-28 de grade, apoi vor scădea treptat, astfel încât în intervalul 10 -15 septembrie se vor situa între 22 şi 24 de grade, valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 12 şi 16 grade, cu cele mai ridicate valori în primele nopţi. Ploi în general slabe vor apărea în perioada 9-12 septembrie, când izolat este posibil să se cumuleze cantităţi mai însemnate de apă.

    Şi în Dobrogea, după vremea călduroasă, cu maxime 30-31 de grade în zilele de 4 şi 5 septembrie se va răcori uşor, iar media va scădea spre 26-27 de grade. Ulterior, în 6 şi 7 septembrie, valorile diurne vor creşte uşor, în medie spre 28 de grade, apoi vor marca o scădere treptată, spre medii de 24-25 de grade în perioada 10-15 septembrie, când vor caracteriza un regim termic apropiat de cel normal. Media minimelor termice se va situa în general între 15 şi 17 grade, exceptând primele nopţi când va fi mai cald, cu valori nocturne în medie de 19-20 de grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 9-12 septembrie.

    În Muntenia, în zilele de 4 şi 5 septembrie se va răcori uşor, iar media va scădea spre 30 de grade. Ulterior, în 6 şi 7 septembrie, valorile diurne vor creşte, în medie, spre 31-32 de grade, apoi vor marca o scădere treptată, spre medii de 26 de grade în perioada 10-15 septembrie, când vor caracteriza un regim apropiat de cel normal. Media minimelor termice se va situa în general la 14-15 grade, exceptând nopţile de după data de 10 septembrie, când această va tinde spre 12 grade. Ploi slabe vor apărea pe spaţii mici în 4 septembrie, iar în intervalul 8-11 septembrie, temporar, vor fi averse şi izolat este posibil să se cumuleze cantităţi de apă mai însemnate.

    În Oltenia, vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară în primele două zile cu o medie a temperaturilor maxime de 34 de grade, după care în intervalul 4-7 septembrie se va răcori uşor, iar media se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Începând cu data de 8 septembrie valorile diurne vor continuă să scadă uşor şi treptat şi vor fi cuprinse în medie între 24 şi 26 de grade, ceea ce va caracteriza un regim termic apropiat de cel normal.  Media minimelor termice se va situa în general între 15 şi 17 grade, exceptând nopţile de după data de 10 septembrie, când această va tinde spre 12 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 7-11 septembrie, când pe arii restrânse este posibil să se cumuleze şi cantităţi mai însemnate de apă.

    La munte, regimul termic va marca o scădere uşoară şi treptată de-a lungul celor două săptămâni. Prin urmare, media temperaturilor maxime va coborî de la 20-21 de grade, în primele două zile, spre 14-15 grade în perioada 10-15 septembrie, iar temperaturile minime vor ajunge de la valori în medie de 10-12 grade în primele nopţii, până la 6 grade spre sfârşitul intervalului.  În cea mai mare parte a intervalului, temporar se vor semnala averse şi local se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate, în special în perioada 6-12 septembrie.


    Te-ar mai putea interesa

    Primele subvenții APIA care se transferă în noul an în conturile fermierilor Metru ster de lemne – ce este și cum se calculează Stimularea producției de ouă la găini iarna. Sfaturi practice

    Ultimele știri

    Fermă de găini cu Salmonella, lângă Vaslui. Aproape 6 milioane de ouă au fost retrase de pe piață Sondaj: 9 din 10 europeni sunt de acord ca UE să continue să plătească subvenții fermierilor Drumurile pe care sunt amplasate radare fixe. Amenzile, trimise direct acasă