• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Gestul la care a recurs un fermier pentru a demonstra că pepenii săi sunt din Dăbuleni

    Ramona Dascălu -

    Cum legea în România este doar pe hârtie, fermierii români dau dovadă de ingeniozitate și se descurcă pe cont propriu. Așa se face că un producător de pepeni din Dăbuleni a recurs la un gest neașteptat pentru a demonstra originea pepenilor vânduți de el.

    Cum este sezonul pepenilor, iar zona Dăbuleni este recunoscută ca fiind patria pepenilor românești care au o dulceață deosebită, tot mai mulți comercianți care nu au nicio treabă cu acest oraș au tendința de a eticheta în mod fals marfa ca fiind de Dăbuleni pentru a o vinde mai repede.

    Chiar dacă există o lege care să prevină astfel de falsuri, comercianții nu au renunțat la aceste trucuri de a eticheta fals marfa pe care o vând.

    Potrivit ordinului cu nr. 225/2017, dat de ministrul Agriculturii, pentru identificarea producătorilor autohtoni și a pepenilor românești, se aplică măsura etichetării standard. Astfel, la fiecare punct de comercializare a pepenilor românești verzi sau galbeni, trebuie să existe eticheta care cuprinde informații despre denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării și prețul cu amănuntul. Acest lucru funcționează însă mai bine în teorie, decât în realitate.

    Așa s-a ajuns ca pentru a elimina orice urmă de suspiciune asupra provenienței pepenilor vânduți de el, Ninel Turlacu, fermier originar din Dăbuleni, a realizat un banner imens cu buletinul său, dar și cu certificatul de producător, pe ambele atârnându-le deasupra tarabei pline cu pepeni, din Petroșani, astfel încât consumatorii să nu mai aibă niciun dubiu în privința provenienței acestora, scrie playtech.ro.

    Gestul său a atras toate privirile trecătorilor, care nu au stat pe gânduri și au imortalizat taraba cu pepeni a fermierului din Dăbuleni.


    Te-ar mai putea interesa

    Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial