• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Gestul la care a recurs un fermier pentru a demonstra că pepenii săi sunt din Dăbuleni

    Ramona Dascălu -

    Cum legea în România este doar pe hârtie, fermierii români dau dovadă de ingeniozitate și se descurcă pe cont propriu. Așa se face că un producător de pepeni din Dăbuleni a recurs la un gest neașteptat pentru a demonstra originea pepenilor vânduți de el.

    Cum este sezonul pepenilor, iar zona Dăbuleni este recunoscută ca fiind patria pepenilor românești care au o dulceață deosebită, tot mai mulți comercianți care nu au nicio treabă cu acest oraș au tendința de a eticheta în mod fals marfa ca fiind de Dăbuleni pentru a o vinde mai repede.

    Chiar dacă există o lege care să prevină astfel de falsuri, comercianții nu au renunțat la aceste trucuri de a eticheta fals marfa pe care o vând.

    Potrivit ordinului cu nr. 225/2017, dat de ministrul Agriculturii, pentru identificarea producătorilor autohtoni și a pepenilor românești, se aplică măsura etichetării standard. Astfel, la fiecare punct de comercializare a pepenilor românești verzi sau galbeni, trebuie să existe eticheta care cuprinde informații despre denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării și prețul cu amănuntul. Acest lucru funcționează însă mai bine în teorie, decât în realitate.

    Așa s-a ajuns ca pentru a elimina orice urmă de suspiciune asupra provenienței pepenilor vânduți de el, Ninel Turlacu, fermier originar din Dăbuleni, a realizat un banner imens cu buletinul său, dar și cu certificatul de producător, pe ambele atârnându-le deasupra tarabei pline cu pepeni, din Petroșani, astfel încât consumatorii să nu mai aibă niciun dubiu în privința provenienței acestora, scrie playtech.ro.

    Gestul său a atras toate privirile trecătorilor, care nu au stat pe gânduri și au imortalizat taraba cu pepeni a fermierului din Dăbuleni.


    Te-ar mai putea interesa

    Gabi Corodeanu: Vom recolta porumbul de Crăciun și Anul Nou. Prețul în zonă este de 65 de bani pe kilogram Ioan Jula, unul dintre pomicultorii care a suferit pierderi uriașe în acest an: ”Când lucrezi și pierzi, apoi baiul e mare” Laptele la 5 lei care i-a înfuriat pe fermieri. Cine îl produce

    Ultimele știri

    Analiza pe care gospodarii trebuie să o facă dacă taie porcul de Crăciun Câtă apă se pune la brazii de Crăciun. Udări pentru a-i menține verzi în perioada sărbătorilor Cum va fi vremea de Crăciun 2025 și Revelion 2025. Prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor