Ştiri agricole

Combină agricolă, cuprinsă de flăcări în timp ce recolta porumbul

Un incodent a avut loc joi după-amiază, pe raza comunei Marginea, județul Suceava, la o combină agricolă ce efectua lucrări în câmp. Cauza cea mai probabilă care a condus la dezlănțuirea incendiului este un scurtcircuit produs la un cablu electric defect sau izolat necorespunzător.

Pentru stingerea flăcărilor a fost nevoie de intervenția militarilor Detașamentului de Pompieri Rădăuți, care au intervenit cu o autospecială.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, la sosirea echipajului, focul se manifesta în zona compartimentului motor, cu pericol de propagare la întreaga combină agricolă și la un alt utilaj, aflat în apropiere, scrie newsbucovina.ro.

Pâna ca pompierii să reușească să lichideze incendiul, a ars instalația electrică și cea hidraulică de la nivelul compartimentului motor în proporție de 50%, și s-au degradat alte părți componente ale combinei agricole. De precizat că nu s-au înregistrat victime.

“Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător”, se precizează în comunicatul pompierilor.

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!