Ştiri agricoleViaţa la ţară

Mesaj lăsat pe poartă pentru autoritățile venite să le extermine porcii din gospodărie

Mesaj inedit lăsat de o familie pe poartă pentru a-i întâmpina pe medicii veterinari veniți să le omoare porcii. În județul Gorj, în municipiul Târgu Jiu, o familie din zona unui focar de pestă porcină le-a lăsat autorităților vorbă scrisă: „Ce căutaţi se află în lăzi frigorifice“.

Reprezentanţii instituţiilor statului au fost întâmpinaţi cu următorul mesaj lăsat pe poarta unei case din Târgu Jiu: „Suntem plecaţi la cei doi nepoţei în zona 9 Mai, pentru îngrijire. Revenim acasă în jurul ore 18.00. Ce căutaţi se află în lăzi frigorifice“.

Fotografia cu bileţelul a fost postat pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj cu următorul mesaj: „Pentru că s-a confirmat că pesta porcină africană a ajuns şi în câteva localităţi din judeţul nostru, autorităţile responsabile au luat măsuri în consecinţă, iar conform legislaţiei în vigoare şi noi, pompierii militari, avem atribuţii pe acest segment. Nu mică ne-a fost mirarea când am ajuns la porţile acestor cetăţeni care au lăsat un bileţel atârnat în poartă, destul de expresiv ce-i drept, prin care au vrut să demonstreze că înainte să-i loveasă pesta porcină africană au lovit-o ei pe ea. Noi îi sfătuim pe cetăţeni să nu le urmeze exemplul acestor oameni, să se supună indicaţiilor autorităţilor şi să conştientizeze că în joc este sănătatea lor şi a copiilor lor“.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!