• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Lista cu noii comisari europeni. La Agricultură: Janusz Wojciechowski din partea Poloniei

  agrointeligenta.ro -

  Ursula von der Leyen, președintele ales al Comisiei Europene, și-a dat astăzi acordul cu privire la proiectul listei comisarilor desemnați. Între numele făcute publice se află și Janusz Wojciechowski pe care Polonia a decis să îl propună pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, dar și Phil Hogan, actualul comisar european pentru Agricultură, care se pare că va prelua portofoliul pentru Comerț (Trade).

  Așa cum Agrointeligența – AGROINTEL.RO a anunțat deja, noul comisar european pentru agricultură este poziția propusă Poloniei de către Ursula von der Leyen. După ce Polonia a acceptat propunerea, numele vehiculat a fost cel al lui Janusz Wojciechowski care se regăsește și pe șista finală a celor ce vor ocupa funcțiile de comisari europeni în noul comisariat.

  Janusz Wojciechowski, candidatul Poloniei pentru funcția de comisar european, este vizat de o anchetă a Oficiului European Antifraudă (OLAF), potrivit unor informații recente publicate de Mediafax. OLAF a informat că ancheta vizează „posibile nereguli privind rambursarea cheltuielilor de deplasare” în perioada în care acesta era europarlamentar. Informația cu privire la această anchetă a fost făcută publică la doar câteva zile înaintea anunțării propunerilor pentru funcțiile de comisari.

  Wojciechowski a fost membru al Parlamentului European în perioada 2004-2016. El a recunoscut că a rambursat Parlamentului European suma de 11.250 de euro după ce în 2016 a realizat că „îi lipseau unele documente” care să justifice cheltuielile de deplasare din perioada 2009-2011. El a spus că a returnat banii din proprie inițiativă, fără ca Parlamentul European să îi solicite acest lucru și a adăugat că suma „a acoperit în întregime” costul călătoriilor pe care nu le justificase suficient.

  Fostul europarlamentar a declarat că este, cel mai probabil, vorba despre „o eroare administrativă” și că a furnizat OLAF „o explicație completă”. Cu toate acestea, cotidianul german Der Spiegel susține că ancheta OLAF vizează și alte cheltuieli.

  Desemnat candidat pentru funcția de comisar la finalul lunii august, Janusz Wojciechowski, în vârstă de 64 de ani, este membru al partidului Lege și Justiție (PiS), aflat la guvernare în Polonia. În pofida avizului negativ al Parlamentului European, el a devenit membru al Curții Europene de Conturi în 2016.

  Lista cu noii comisari, supusă mai multor ”filtre” de vot

  După publicare oficială a listei cu viitorii comisari europeni, echipa întocmită de Ursula von der Leyen trebuie să primească votul Consiliului Uniunii Europene. Numele noilor comisari va fi apoi publicat în Jurnalul Oficial al UE. Mâine președintele ales von der Leyen va anunța distribuirea portofoliilor și modul în care intenționează să organizeze activitatea viitoarei Comisiei Europene.

  Parlamentul European trebuie să acorde apoi consimțământul întregului Colegiu de Comisari, inclusiv președintelui și Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate / vicepreședinte al Comisiei Europene. Aceasta este precedată de audieri ale comisarilor desemnați în comisiile parlamentare relevante. După ce Parlamentul European își va da acordul, Consiliul European numește în mod oficial Comisia Europeană.

  Lista propusă de comisari desemnați pentru următoarea Comisie:  Te-ar mai putea interesa

  Stâna Ștefanu de pe Transalpina și-a redeschis porțile, după ce anul trecut a ars din temelii Primar: Apele au distrus total 550 de hectare de culturi agricole Comercianții din piețe – amenzi de 15.000 de lei pentru marfa neetichetată

  Ultimele știri

  În atenția cultivatorilor de porumb! Se înregistrează zbor masiv de Helicoverpa armigera Tratamentele ideale pentru o livadă curată Ajutorul de Covid bovine – aprobat de Guvern! Cuantumurile care se plătesc crescătorilor de vaci!