• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DAEA ridică miza pentru MITINGUL DISPERĂRII: A cerut 10.000 de fermieri și aplaudaci să o susțină pe VIORICA DĂNCILĂ. PREMIERUL ÎNCĂ NU A CONFIRMAT!

    Vlad Macovei -

    Ministrul Petre Daea a cerut o nouă recoltă-record de participanți la “mitingul disperării” pe care intenționează să-l organizeze la Romexpo pe data de 9 octombrie: miza acum este un target de 10.000 de participanți.

    Daea bate cu pumnul în masă tuturor directorilor de direcții agricole județene dar și pe cei ai altor instituții din subordine să îi aducă cu arcanul fermieri, angajați la stat, profesori și elevi, toți să fie puși “la treabă” pentru ca Petre Daea să aibă un argument decisiv în fața premierului Viorica Dăncilă pentru a nu fi remaniat.

    Conform surselor mele, șefa de la Palatul Victoria, a primit de la Daea toate detaliile organizatorice dar încă nu a luat o decizie dacă va participa sau nu, mai dorește să primească informații și păreri din alte direcții. Dar foarte probabil va accepta invitația ministrului agriculturii, marcându-se astfel și lansarea candidaturii lui Dăncilă pentru prezidențiale, cu puțin înainte de începerea formală a campaniei electorale de pe 12 octombrie.

    Șantaj emoțional la Dăncilă

    După trei zile, pe 12 octombrie, începe oficial campania pentru alegerile prezidențiale, așa că Petre Daea vrea să-i demonstreze premierului să este un ministru apreciat de fermieri și iubit de oameni. ”Viorica Dăncilă analizează de la începutul verii varianta de a-l înlocui pe Petre Daea din fruntea ministerului, iar actualul ministru al Agriculturii crede că odată cu această festivitate își va păstra funcția până la finele anului”, ne-a transmis o sursă din PSD, un apropiat al prim-ministrului. Informația despre această manifestație în care aparent se vor premia sute de fermieri cu rezultate foarte bune a fost publicată de AgroInteligența încă din 27 august. Textul, aici: link https://agrointel.ro/120170/miting-petre-daea-premii-fermieri/

    Aplaudacii lui Daea

    De la începutul lunii septembrie, s-a trecut mai asiduu la organizarea evenimentului. ”Petre Daea știe că nu prea are mari șanse să aducă bucureșteni la acest eveniment, chiar dacă ar face un târg de preparate tradiționale odată cu evenimentul, bucureștenii nu ar veni că este în cursul săptămânii. Așa că s-a apelat la metoda organizatorică tipică PSD: să aducă cât mai mulți oameni din teritoriu. Din fiecare județ trebuie să ajungă în Capitală între 50 și 150 de oameni. În funcție de cât de puternică este filiala, dar și de distanța față de București”, ne-a explicat un fost director în cadrul ministerului.

    Publicația bihorel.ro a dezvăluit într-un articol din 12 septembrie că planul lui Petre Daea este să strângă miile de participanți la miting din rândul bugetarilor. Spre exemplu, oamenii lui Petre Daea, au transmis la PSD Bihor șila Direcția Agricolă din același județ că trebuie să trimită în București: 60 de fermieri, 10 funcţionari şi câte trei elevi însoţiţi de câte un profesor de la cele două licee agricole din Salonta şi Valea lui Mihai. Publicația susține că oamenii nu vor să ajungă la manifestarea lui Daea: ”Problema mare este că, cu excepţia funcţionarilor care pot fi constrânşi pe linie ierarhică, nimeni nu îşi doreşte o excursie de câteva zile în Capitală, pe propria cheltuială, doar ca să nu fie acasă. Cel mai reticent e chiar publicul – ţintă format din fermieri”. Textul cu pricina, aici: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-16/micul-ceausescu-fermieri-functionari-elevi-si-profesori-din-bihor-convocati-la-un-miting-pentru-ministrul-daea-151450.html

    Cum forțează Daea să rămână ministru

    AgroInteligența a stat de vorbă cu trei directori de direcții județe, dar și cu reprezentanți ai ministerului și am putut afla planurile lui Petre Daea și a colaboratorilor săi apropiați privind evenimentului dedicat aparent fermierilor. Daea și oamenii săi discută doar telefonic cu șefii direcțiilor județene și, uneori, cu șefii filialelor PSD, pentru a pune la punct organizarea mitingul de susținere a Vioricăi Dăncilă.

    Ținta de 10.000 de participanți ar urma să fie atinsă astfel:

    Daea vrea s-o laude pe Dăncilă

    În articolul publicat de Agrointeligența- AGROINTEL.RO pe 27 august, informam că Petre Daea a avut, la București, o întâlnire cu directorii direcțiilor agricole județene, ocazie cu care i-a anunțat de decizia de a face mega – festivitatea de premiere cu pricina. Petre Daea vede acest eveniment ca o ocazie unică de a-și salva imaginea, extrem de afectată de scandalul producțiilor mincinoase, motiv pentru care face toate presiuni, pe toate canalele, în a se asigura că premierul Viorica Dăncilă participă la eveniment pentru a vedea cât de popular în rândul fermierilor este actualul ministru al agriculturii.

    Acest material a fost realizat în colaborare cu Clever News Center


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”