• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Daea își securizează oamenii în posturile-cheie. Val de concursuri la Ministerul Agriculturii

  agrointeligenta.ro -

  Val de concursuri pentru posturi din cadrul Ministerului Agriculturii sau din subordinea instituției. În ultimele zile, mai exact după ce a fost prezentată și apoi adoptată moțiunea de cenzură contra Guvernului Dăncilă, pe site-ul Ministerului Agriculturii au fost scoase la concurs mai multe posturi-cheie ocupate în prezent de persoane numite, dar nu și titulare pe respectiva funcție.

  Cel mai important post scos la concurs este cel de director general al Agenției Domeniilor Statului. Deși o funcție-cheie în cadrul Ministerului Agriculturii, cu o influență uriașă, pentru această poziție nu s-a organizat concurs de foarte mulți ani. S-a mers pe numiri politice pentru ca în orice moment, persoana din acel scaun să poată fi schimbată fără drept de apel. Numirile s-au făcut pe criterii politice în prima parte a mandatului lui Petre Daea ca apoi, recent, să se treacă direct pe simpatii personale. Mai exact, actualul șef al ADS a fost numit la recomandarea directă a lui Daea.

  Numit interimar la ADS, Bogdan-Gabriel Olteanu este un cunoscut membru PSD Dâmbovița, ocupând în trecut funcții politice

  Despre Bogdan-Gabriel, ministrul Petre Daea a recunoscut că îi este prieten și că a lucrat cu el și în trecut. Printr-un ordin de ministru emis pe 4 august, Bogdan-Gabriel Olteanu devenit șef interimar al ADS, în locul lui Cătălin Gheorghe Bologa. Despre Olteanu, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” de la B1 TV s-a aflat că acesta a fost subalternul ministrului Daea la compania Piscicultorul SA Dâmbovița. În direct prin telefon, Daea nu a negat apropierea de Olteanu, spunând însă că l-a ”uns” șef la ADS pentru că ”este specialist, a lucrat în domeniu, a fost liber postul respectiv, este un specialist bun”.

  Alte posturi importante pe care Petre Daea vrea să le securizeze sunt cele din fruntea Direcțiilor Agricole Județene. Cum numirile fără concurs au reprezentat o pârghie importantă de constrângere, în mandatul actualului ministru nu s-a grăbit organizarea de concursuri pentru șefia DAJ-urilor din județe importante, cu miză, precum Sibiu, Caraș Severin, Botoșani sau Dâmbovița. Vă reamintim că programele de minimis sunt derulate integral prin DAJ-uri, care au și putere de control a beneficiarilor și raportează reușita sau insuccesul programelor guvernamentale. Mai mult, tot prin direcțiile agricole s-au făcut raportările pentru producțiile agricole ce au trezit suspiciuni la Comisia Europeană. Tot șefii din Direcții Agricole au avut sarcina de a aduce masiv fermieri la evenimentul faraonic pe care ministrul Daea l-a închinat premierului Dăncilă cu o zi înainte de votul moțiunii de cenzură în Parlamentul României.

  Dosarele se depun în mandatului lui Daea, concursul luna viitoare

  Cum anunțurile privind organizarea concursurilor au fost postate pe site-ul MADR zilele trecute, depunerea dosarelor se poate face până la finele lunii în curs, luna octombrie. Concursurile – proba scrisă și interviul, după caz, urmează să aibă loc luna viitoare, când probabil va fi deja instalat noul Guvern. Viitorul ministru va fi pus astfel în fața faptului împlinit: de a lucra mai departe cu oamenii de încredere ai lui Petre Daea, securizați în funcțiile cheie ale aparatului MADR.


  Te-ar mai putea interesa

  Conflict la o fermă de bovine. Unul dintre angajați a ajuns în stare gravă la spital! Plantarea viței de vie toamna: perioadă, adâncime, pregătire butași, udare, lucrări în primul an Apicultorul Cosmin Meseșan a investit 72.000 de euro într-o făbricuță de procesare și ambalare a mierii

  Ultimele știri

  Subvenție pentru tona de grâu procesată! Măsură pe termen scurt pentru fermieri și procesatori! Fermier rămas infirm după ce o combină agricolă i-a secționat picioarele Victorie a eurodeputatului Daniel Buda! Exportul de animale vii nu va fi interzis!