Ştiri agricoleViaţa la ţară

CIOBAN ATACAT DE URS, SALVAT DE CÂINII DE LA STÂNĂ!

Cioban atacat de urs! Un bărbat de 56 ani care se afla la o stână din Comăna de Sus a fost găsit inconștient după ce a fost atacat de un animal sălbatic. Starea bărbatului, ajuns la spital, este foarte gravă, potrivit medicilor, el având plăgi muşcate pe tot corpul.

”Incidentul s-a petrecut la o stână în Comăna de Sus. La fața locului a intervenit un echipaj de ambulanță cu medic de la Făgăraș“, a declarat maior Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Brașov. Incidentul a fost transmis către populație și printr-un mesaj Ro-alert.

Potrivit fagarasultau.ro, localnicii povestesc că ciobanul a ieșit din stâna aflată la marginea satului după ce a auzit câinii că latră foarte tare. În acel moment, un urs foarte mare l-a atacat, scăpând doar după ce câinii, dar și un alt cioban i-au sărit în ajutor. S-a ales cu răni foarte grave pe mâini, față și cap, fiind apoi internat la Spitalul Județean Brașov.

De altfel, membrii Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Făgăraş sunt în plin exerciţiu de împingere a exemplarelor de urşi din perimetrele populate de oameni, folosind un tun special. „Tot la două seri facem câte o goană de împingere a ursului. Aseară, de exemplu, am făcut la ieşirea din Făgăraş spre Beclean, pe râul Berivoi. În alte seri am făcut la intersecţia Râuşor-Ileni, la Ileni, în zona Berivoi-Copăcel-Hârseni, pe digul de la podul Galaţiului înspre Brajaul Voila etc.”, a declarat Sorin Şuler, preşedintele AVPS Făgăraş, pentru salutfagaras.ro.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!