• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermier: ”Mi-a intrat avansul APIA! Am primit SMS de la banca la care am contul!”

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Primii fermieri care confirmă plata avansului APIA din subvențiile agricole pe anul 2019! Producători agricoli din mai multe județe au anunțat pe grupul de Facebook SUBVENȚII APIA că au primit notificare de la bancă privind virarea primei tranșe din subvențiile pe acest an.

  Astăzi în jurul orei 14.00, la mine au intrat banii. Am ferma în județul Ilfov, iar suma medie ce s-a virat pe hectar este de 136-137 de euro din ce am calculat”, a anunțat pe grupul SUBVENȚII APIA fermierul Cristian Gagalice. În jurul orei 18.30, agricultorul a mai răspuns întrebărilor celorlați membri: ”În urmă cu 4 ore am primit SMS de la banca cu care lucrez că au intrat bani de la APIA. Am contul la Banca Transilvania”.

  O altă confirmare a plății avansului a venit din județul Suceava de la fermierul Cristian Abogătoae, care a postat pe grupul SUVBENȚII APIA că și la el în cont a ajuns prima tranșă din subvențiile pe 2019.

  Cel mai probabil, primii fermieri care au încasat astăzi banii de la APIA sunt cei autorizați în primele tranșe de ieri, când s-a declanșat achitarea avansului. Cum numărul fermierilor care au intrat la plată pe data de 16 octombrie a depășit ținta propusă de 200.000, este de așteptat ca în cursul zilei de mâine să avem mai multe confirmări ale viramentelor bancare.

  Am închis ziua de ieri cu 262.440 de fermieri autorizați la plată pentru suma totală de 345 de milioane de euro”, a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO directorul general al APIA, Adrian Pintea.

  Sumele autorizate la plată de către funcționarii APIA au trecut prin contabilitate și au fost transmisă spre plată la Trezorerie, de unde o parte de bani au plecat chiar de ieri către băncile unde fermierii au conturi. ”Din suma autorizată de noi ieri nu toți banii au intrat la Trezorerie pentru cu au avut timp fizic. Avem informații că suma care a plecat deja este de 225 de milioane de euro”, ne-a mai declarat directorul Adrian Pintea.

  Vă reamintim că avansul APIA se achită în perioada 16 octombrie-30 noiembrie, urmând ca din 1 decembrie să se demareze plata integrală. În premieră, în acest an, odată cu agricultorii intră din prima fază la plată și crescătorii de animale, mai exact beneficiarii de sprijin cuplat zootehnic pentru speciile ovine și caprine.

  Avansul pentru plata directă în sectorul vegetal se calculează ca 70% din cuantumurile pentru:

  Pentru speciile ovine/caprine, respectiv sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, plafonul alocat este de 17,7173 euro/animal.

  Plăţile pentru schemele finanţate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă) se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,7496 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2019, în timp ce pentru plăţile schemelor finanţate din FEADR (Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală) cursul de schimb valutar este de 4,6635 lei/euro. Acesta a fost stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 31 decembrie 2018.

  Intrați pe grupul de Facebook SUBVENȚII APIA pentru informații de ultimă oră despre plățile APIA – CLICK AICI

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Document intern: ȘEFUL APIA, ordin pentru TOATE SUBVENȚIILE fermierilor! Subvențiile-bonus de la APIA care intră în conturile fermierilor în 17 zile de la autorizare! Șeful APIA dezvăluie ce se întâmplă ACUM cu plata subvențiilor!

  Ultimele știri

  Funcţionarii greşesc, fermierii plătesc! Un agricultor are de plătit penalităţi şi dobânzi pentru o sumă ce i s-a virat din greșeală! Românul care a devenit cel mai bătrân om din lume este agronom și l-a avut mentor pe Gheorghe Ionescu Siseşti! BAYER AGRO ARENA 2020: Cum arată culturile din platforma de la SCDA Caracal? Vedeți MARȚI, 2 iunie, de la ora 11.00!

  Căutare în articole