• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tratamentul semințelor, esențial pentru protecția culturilor de câmp

    agrointeligenta.ro -

    Tratamentul semințelor se face empiric de peste 3000 de ani, dar ca tehnologie folosită intensiv și controlat, ea este folosită din anii 1915. Tratarea semințelor înainte de semănat ajută la exprimarea potențialului genetic al hibridului. În plus, se utilizează aproximativ de 10 ori mai puțină substanță activă pe unitatea de suprafață față de un tratament în vegetație, ceea ce-l face mult mai eficient financiar și mai sigur pentru mediu.

    Seedcare este divizia specializată a companiei Syngenta pentru tratamentul semințelor, care pune la dispoziția fermierilor din România un portofoliu complet de produse la cultura de porumb, floarea soarelui, cereale și alte culturi. În 2020, majoritatea unităților de porumb disponibile în România sunt tratate folosind tratamentul fungicid sau insecticid de la Syngenta Seedcare™.

    În cadrul diviziei Seedcare™, funcționează un institut de cercetare și testare specializat pentru tratament sămânță. The Seedcare Institute™ are peste 14 filiale deschise în toată lumea (încă 4 vor fi deschise în viitor), unde în prezent peste 100 de experți ajută fermierii și utilizatorii industriali de pe glob să găsească cele mai sigure și eficace rețete de tratament. În plus, aceste institute oferă servicii diverse (traininguri, testări semințe, suport tehnic) pentru obtinerea unui tratament de calitate și sigur pentru operatori și mediul înconjurator. Tot aici sunt testate cele mai noi produse inovative pe care Syngenta le va lansa în viitor pentru tratamentul semințelor. Syngenta se pregătește să lanseze doua produse care vor oferi o noua soluție pentru combaterea manei la floarea soarelui și pentru boli de sol și sămânță la porumb. Divizia Seedcare™ are cel mai complex portofoliu, iar Syngenta este recunoscută la nivel global ca lider pe acest segment.

    Startul culturii este vital pentru o producție bogată. La porumb, acest lucru este cu atât mai important, pentru că acestă cultură are nevoie de un sistem radicular dezvoltat și sanatos, care să capteze cât mai multă apă și nutrienți din sol. În plus, un început fără apariția bolilor din sol și din sămânță economisește timp, bani, și, mai ales, îți poate salva cultura și investiția.

    Deși semănatul porumbului va avea loc în primăvara anului viitor, deja fermierii se interesează de cei mai perfomanți hibrizi de pe acum, iar la fel de important este și tratamentul fitosanitar aplicat pe semințe. Investiția trebuie protejată! Prezentăm în continuare câteva dintre produsele de tratament sămânță din portofoliu Syngenta pentru cultura de porumb.

    Tratamente cu fungicide oferite de Syngenta Seedcare:

    Maxim® Quattro

    Este cel mai complet și perfomant tratament fungicid al semințelor de porumb de pe piața din România.

    Are în componență 4 substanțe active cu acțiune sinergică, cu 4 moduri de acțiune diferite, și combate cu succes cel mai larg spectru de boli cu transmitere prin sol și sămânță. Astfel, Maxim® Quattro oferă protecție superioară chiar și în condiții dificile de cultivare, combătând majoritatea speciilor de Fusarium, Phytium și Rhizoctonia.

    Datorită performanțelor sale, permite semănatul timpuriu – un avantaj din ce mai important în România la valorificarea umidității solului din primăvară. Acțiunea de durată în sol protejează planta pe o perioadă mai lungă de timp.

    După semănat, se observă la porumbul tratat cu Maxim® Quattro o vigoare sporită și uniformitate la răsărire, planta are rădăcini mai puternice și sănatoase, ceea ce va duce la o producție sporită.

    Având cel mai bun control al speciei Fusarium de pe piață, previne în final apariția micotoxinelor (DON, ZEA, FUMO), ceea ce va face recolta mai sigură pentru om și animale.

    Vibrance®

    Cea mai nouă clasă de tratament sămânța fungicid din România.

    Este un produs din clasa de fungicide cu acțiune SDHI, cu cea mai bună acțiune de pe piață împotriva speciei Rhizoctonia.

    Vibrance® este un produs revoluționar și datorita tehnologiei Rooting Power™ cu efectul biostimulant pe care îl determină în rădăcină, asigurând în final un sistem radicular mult mai dezvoltat și mai sanatos. Acest efect biostimulant a fost testat și confirmat de universități și institute de cercetare din întreaga lume. Rooting Power™ ajută planta de porumb la combaterea stresului biotic, abiotic și oferă o producție sporită deoarece planta continuă activitatea fotosintetică, chiar dacă sunt condiții dificile de mediu.

    Vibrance® este un excelent partener pentru aplicarea pe semințe cu alt tratament fungicid pentru dezvoltarea sistemului radicular, dar și pentru cea mai bună combatere existentă a tuturor speciilor de Rhizoctonia.

    Maxim®XL

    Este tratamentul fungid de bază pentru semințele de porumb din România cu un excelent raport calitate/preț. Acest produs aplicat pe semințe combate foarte eficient specii importante ale bolilor Fusarium și Phytium, în special Fusarium graminearum și Phytium ultimum.

    Formularea performantă ajută la tratamentul omogen al semințelor, o curgere bună a acestora și la un nivel redus de praf la semănat. Acest produs care conține două substanțe active protejează planta eficient și sigur, iar în plus, favorizează o germinație superioară a semințelor și vigoare sporită.

    Tratamentul insecticid disponibil acum de la Syngenta Seedcare™:

    Force® 20 CS

    Este un tratament sămânță cu utilizări multiple (contact, ingestie şi vapori) și efect indelungat.

    La cultura de porumb combate dăunătorii de sol: viermii sarma (Agriotes spp.) și larvele de Diabrotica, formând un „halou” protector în jurul seminței. Pe lângă activitatea de contact, Force® 20 CS are și un efect puternic repelent, superior produselor sistemice: în cazul acestora, pentru a observa efectul produsului, dăunătorul trebuie să mănânce din plantă, ceea ce duce la pierderi. Semănatul la maxim 5 cm adâncime permite haloului de insecticid să acopere zona cea mai expusă atacului.

    Formularea CS (capsule în suspensie) ajută la creșterea duratei de acțiune a insecticidului: aceasta permite ca produsul să se activeze în prezența umezelii și astfel să înceapă efectul gazos atunci când apare și atacul dăunătorilor de sol.

    Force® 20 CS conferă și un efect fitotonic, datorită substanței active se observă o vigoare sporită a plantelor, germinație superioară și uniformitate la răsărire.

    Pentru mai multe detalii legate de portofoliul de produse și servicii pentru tratament semințe, vă rugăm accesați site-ul Syngenta la sectiunea tratament sămânță:

    https://www.syngenta.ro/products/search/crop-protection/type/tratament-samanta-21

    Despre Seedcare™ si istoria acestei divizii puteti afla detalii aici :

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=126&v=ML1lW9V3xOc

    https://www.youtube.com/watch?v=DICjXPcqmsk#action=share

    https://www.youtube.com/watch?v=RLd_sUGZT94#action=share

    Silviu Caimac, Manager diviziei tratament semințe, Syngenta România și Rep. Moldova


     


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale