• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ecofol în România: Gamă nouă de îngrășăminte pentru productivitate mai mare și protejarea solului

    agrointeligenta.ro -

    Radoslav Mihaylov, membru al familiei fondatoare a producătorului bulgar de îngrășăminte foliare Ecofol, a fost prezent pe 23 octombrie 2019, în cadrul festiv al aniversării a trei decenii de activitate a companiei, la lansarea pe piața din România a unei game complet noi de îngrășăminte granulare, în prezența a peste 100 de invitați, fermieri și distribuitori de inputuri.

    Radoslav Mihaylov a detaliat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO realizările și aspirațiile companiei pe care o manageriază: ”În acest an Ecofol celebrează 30 de ani de inovație în agricultură și an de an prezentăm noi tehnologii, tehnologii ale viitorului, pentru că viitorul este acum. Avem nevoie să schimbăm modul în care producem. Va fi nevoie de tot mai multă mâncare, deoarece populația Planetei este în creștere. Însă în paralel cu creșterea de producții agricole, fermierii trebuie să reducă emisiile în atmosferă, ceea ce e o problemă specifică agriculturii în întreaga lume. Noua noastră linie de produse, pe care tocmai o lansăm în România în această săptămână, duce la creșterea productivității la hectar, dar totodată sunt sigure pentru mediu. Important este că folosind aceste produse ale viitorului încă de azi, fermierii încep să facă primii pași în schimbarea paradigmei de gândire. Nu putem schimba agricultura cu o baghetă magică. Acest lucru nu se va produce într-un an, nici în trei. Acest lucru este convenabil și pentru fermieri, nu doar pentru mediu, fiindcă obțin aceleași rezultate la hectar cu aceleași costuri, dar cu o logistică simplificată”.

    În viziunea fondatorului Ecofol, grija față de mediul înconjurător ca temă cheie nu va putea ocoli țara noastră, unul din producătorii agricoli majori ai Europei: ”La acest moment nici în Bulgaria, nici în România impactul ecologic al agriculturii nu este controlat. E o chestiune de doar câțiva ani până când se vor instaura controale foarte drastice. Fermierii care azi încearcă să îmbine productivitatea cu grija pentru natură merg într-o direcție de pionierat. În momentul când se vor legaliza măsurile de reducere a poluării în agricultură, acești fermieri vor cunoaște tehnologia mult mai bine decât fermierii care o vor încerca pentru prima dată și la acel moment ei se vor putea focusa pe un reglaj fin de optimizare a proceselor. România folosește multă uree. Nu poți modifica acest obicei de consum de pe o zi pe alta. Asta ar trebui să se întâmple gradual. Producătorii, fermierii, partea de logistică, toți ar trebui să se adapteze încă de acum la noile produse care intră pe piață, fiindcă în 5 ani de acum încolo această schimbare a modului cum se face agricultură va deveni una reală. Fermierii români ar trebui să aibă încredere în Ecofol fiindcă noi aducem o tehnologie dovedită ca eficientă la nivel mondial, însă noi o aducem într-o manieră adaptată la contextul regional. Asta înseamnă că noi suntem mai flexibili comparativ cu multinaționalele și reușim să satisfacem mai bine nevoile fermierilor. Așa se explică de ce în 30 de ani de activitate, înregistrăm o loialitate de 80% la clienții noștri pe termen lung. Asta fiindcă nu ne interesează vânzările pe termen scurt, nefiind o companie de vânzări, ci ne focusăm doar pe rezultatele obținute în timp, care se traduc printr-o creștere a randamentelor la hectar”.

    De la începutul anului 2020, Ecofol va livra pe piața românească și uree și îngrășăminte complexe tratate cu inhibitor de urează, care minimizează denitrificarea îngrășămintelor, după cum ne-a explicat Stelian Folică, fondatorul și managerul general al Agro Excel Balkans, companie care este reprezentantul comercial al Ecofol în România: ”Îngrășământul inhibitor este ca o friptură la care îți permiți să nu mai lași carne pe os. Poți să consumi tot ce e acolo în farfurie. E un produs cu un profil ecologic foarte bun, din care datorită tratamentului cu inhibitorul de urează, planta poate să folosească cu 15-30% mai mult azot, care altfel s-ar pierde prin volatilizare sub formă de amoniac, despre care cu toții știm că e un puternic poluant atmosferic. Totodată există și reducerile de costuri logistice, fiindcă nu mai trebuie să cari, stochezi și administrezi cantități atât de mari de uree”.

    Managerul general al Agro Excel Balkans recomandă Grow Factor Evolution ca una din soluțiile prin care fermierii își pot securiza culturile de câmp, în contextul puternicelor excese generate de schimbările climatice tot mai accentuate: ”Grow Factor Evolution e ca un pansament pentru o rană și ca o vitamină atunci când ești slăbit. Nu e un produs ieftin, e un produs scump fiindcă e un produs complex. El costă 80 lei pe litru ca preț de listă și se aplică în toamnă 1 l/ha, iar în primăvară 2 l/ha. Prin sporul de productivitate își scoate banii în mod clar și produce încă de cel puțin două ori suma pe care fermierul a investit-o, dar pot fi ani critici, în care fermierul poate face până la 70% plus de producție fiindcă a aplicat Grow Factor Evolution. Este un produs care stimulează, deoarece conține aminoacizi, are o concentrație foarte mare de microelemente, macroelemente precum și adjuvantul natural pe bază de acid lactic, care ajută Grow Factor Evolution să se lipească mai bine de frunze și să intre mai bine prin stomate. E un produs care în ani dramatici face diferența între succesul unei recolte și compromiterea ei. Are rol inclusiv în minimizarea efectelor nedorite ale grindinei, datorită conținutului de acid lactic care, datorită efectului cicatrizant, ajută planta să se vindece mai ușor de rănile provocate de grindină”.

    Acesta consideră că atuul principal al produselor Ecofol e dat de anduranța în inovație: ”Ecofol nu vine cu teorii noi, dar reușește să folosească foarte eficient descoperirile științei în obținerea de produse extrem de bune, prin faptul că are foarte multă expertiză. Totuși 30 de ani de experiență sunt 30 de ani de experiență. De exemplu Grow Factor Evolution a apărut în urma testării a peste 200 de variante de produs. În spate au un research serios. În prezent au numeroase produse în curs de înregistrare”.

    Laurențiu Trentea, directorul regional pe zona Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, care a prezentat în cadrul conferinței de la Sinaia avantajele celor 3 soluții tehnologice NPro®, NCode® și GrowFactor Evolution, a subliniat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO simplitatea utilizării de către fermieri a produselor Ecofol: ”Nici una dintre soluțiile propuse de Ecofol nu necesită adaptări ale utilajelor pe care fermierii le folosesc deja și nici investiții în alt tip de utilaje. Dacă vorbim de produsele granulate, acestea sunt produse cu granulometrie standar de min. 90% 2-5mm; 1% max sub 1 mm. Dacă vorbim de gama de îngrășăminte foliare și biostimulatori, acestea se aplică cu aceleași echipamente cu care se fac și tratamentele. Singura limitare a ureei cu tehnologia NCode® este dată de temperatura aerului la momentul aplicării, care nu trebuie să depășescă 20℃. Această limitare este dată de inhibitorul folosit, care este complet biodegradabil”.

    La finalul zilei, atunci când trage linia, fiecare fermier e interesat de profitabilitatea soluțiilor tehnogice pentru care optează. Iar Ecofol, explică Laurențiu Trentea, ține ștacheta sus: ”Creșterea producției în condiții normale este cuprinsă între 5 și 15% iar în condiții de stres specific poate ajunge până la 70%. Acest lucru însă depinde de foarte mulți factori care acționează asupra culturii”.

    Ecofol în cifre

    Ecofol este o companie de familie fondată în 1989, devenită lider în Bulgaria și Balcani în producția și vânzarea de îngrășăminte foliare.

    Produce peste 5 milioane de litri anual, fertilizează peste 850.000 de hectare (din totalul de 2,5 milioane de hectare în Bulgaria)

    Deține peste 250 de produse specifice, 80% dintre clienții Ecofol sunt clienți fideli și are o echipă formată din peste 100 de angajați.

    Produsele Ecofol se încadrează în 5 categorii:
    – Îngrășăminte foliare EC – pe bază de EDTA și sulfați, cu sau fără macroelemente
    – Îngrășăminte foliare bio-minerale – tehnologia brevetată pe bază de acid lactic
    – Biostimulatori și adjuvanți
    – Îngrășămintele granulare de specialitate – tratate cu inhibitori
    – Gama de hobby, îngrășăminte lichide sau solide destinate utilizării pentru plantele din grădină sau balcon

    În România are până la acest moment o rețea de distribuție care acoperă integral sudul României, cu peste 200 de clienți finali, produsele companiei fertilizând deja peste 40.000 de ha.

    Produsele Ecofol sunt prezente în Ungaria, România, Grecia, Lituania, Ucraina, Maroc, Vietnam și Japonia.

    Avantajele a 3 dintre tehnologiile Ecofol, conform fișei producătorului

    Tehnologia NPro® – Gamă specială de îngrășăminte granulate pentru protecția azotului și limitarea pierderilor cauzate de levigare și denitrificare. Tehnologia NPro® urmărește protecția formei de azot amoniacal. NPro® folosește cel mai eficient inhibitor al nitrificării (DMPP), care încetinește activitatea bacteriilor Nitrosomonas și asigură mult mai mult azot disponibil pentru culturi. Tehnologia prelungește disponibilitatea azotului pentru plantă până la 70 de zile. Rezultatul este creșterea randamentului cu emisii mai mici de oxid de azot, ceea ce face ca această tehnologie să fie mult mai potrivită pentru viitor.
    Beneficiile NPro®:
    – Utilizarea mai eficientă a azotului în comparație cu îngrășămintele convenționale
    – Randament mai mare prin furnizarea de cantități mai mari de azot și amoniu
    – Minimizarea pierderilor de azot prin levigarea formelor nitrice
    – Furnizarea continuă de azot pentru plante până la 70 de zile – în conformitate cu nevoile lor
    – Randament mai bun la aceeași doză aplicată (3-4% la grâu și porumb)
    – Mult mai sigur pentru mediu.
    Gama de produse NPro®:
     DURASOL ASN+Mg , NPro® (24-0-0 + 10S + 6MgO + DMPP)
     DURASOL NP 20-20, NPro® (20-20-0 + 13S + DMPP)
     DURASOL NPK 10-20-10, NPro® (10-20-10 + 6S + DMPP)
     DURASOL NPK 15-15-15, NPro® (15-15-15 + 12S + DMPP)

    Tehnologia NCode® – Uree pentru protecția azotului împotriva volatilizării, tratată cu ultima generație de inhibitori de urează NBPT. Ureea tratată cu NBPT este economică și ușor de utilizat ca înlocuitor pentru ureea standard dar este și benefică mediului prin reducerea emisiilor de azot amoniacal. Inhibitorul de urează NBPT a fost descoperit de peste 30 de ani și este folosit cu foarte mult succes în practicile agricole din multe țări. Acesta este motivul pentru care face parte din inhibitorii aleși de UE și incluși în Regulamentul 2003/2003 pentru utilizare oficială.
    Beneficiile NCode®:
    – Inhibitorul NBPT este bio-degradabil, foarte sigur pentru mediu și nu afectează viața bacteriilor din sol
    – Fără pierderi de azot prin volatilizare și spălari de suprafață
    – Fără levigare
    – Fără restricții în aplicare
    – Randament mai mare cu emisii mai mici de amoniac
    – Producții crescute în cazul menținerii dozelor de aplicare
    – Producții similare prin aplicarea unor doze reduse cu 20-25% comparativ cu aplicarea dozei de uree standard
    – Flexibilitate mai mare în aplicare datorită stabilității la temperaturi ridicate
    – Ultima generație de inhibitori
    – Flexibilitate logistică, promtitudine în livrări și asistență tehnică. Ecofol oferă posibilitatea de a recomanda produsul iar ureea va fi tratată și livrată cât mai aproape de momentul aplicării ei în câmp.

    GrowFactor Evolution – Gamă specială de produse cu efect de bistimulare pentru dezvoltarea plantelor și creșterea rezistenței la factorii de stres. Creșterea randamentului cu o rezistență mai mare la schimbările climatice!
    GrowFactor Evolution Pack este un bio-stimulator lichid super concentrat, compus din 2 părți care:
    – Are un conținut echilibrat în macroelemente
    – Conține microelemente complet chelatate
    – Are în componență o doză OPTIMĂ de aminoacizi necesari plantelor
    – Este un adjuvant organic inovativ
    – Intensifică dezvoltarea radiculară
    – Pregătește cultura pentru iernare
    – Crește rezistența plantelor la boli și stres
    – Contribuie la o înrădăcinare mai bună
    – Stimulează înfrățirea
    – Stimulează asimilarea azotului

    Evenimentul a fost prilejul potrivit pentru a comunica cea mai nouă și atractivă ofertă cu care Ecofol vine în întâmpinarea fermierilor români. 5 + 1 GRATIS! este oferta pentru achizitionarea produsului GrowFactor Evolution, promoția fiind activă în perioada octombrie 2019 – februarie 2020.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA