Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Ministrul ADRIAN OROS: ”De la 1 DECEMBRIE vom începe PLATA FINALĂ LA APIA!”

Ministrul Agriculturii Adrian Oros vine cu vești pentru fermierii care așteaptă subvențiile APIA. În cadrul primei sale întâlniri cu presa, Oros a reamintim că a luat deja prima măsură pentru a asigura continuitatea acvitității de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

”De la 1 decembrie vom începe plata finală”, a anunțat noul ministru despre plățile la APIA, arătând că imediat după instalare a cerut echipei de la MADR să îi pună la dispoziție o situație cu plățile efectuate către fermieri.

Mai mult, ieri-seară, Adrian Oros a semnat deschideri bugetare în sumă de 2.207.228.709 lei, pentru asigurarea continuităţii plăților către fermieri și pentru a reduce timpul de așteptare din momentul autorizării la plată și până în momentul încasării sumelor cuvenite.

În perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2019, APIA efectuează plăți în avans de până la 70 % în cazul plăților directe și de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală.

Alocarea financiară aferentă României privind plățile directe acordate fermierilor în Campania 2019 este de 1.943.162.000 euro, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 1174/2019.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!