• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Sorin Minea despre Casa de Comerț ”Unirea”: ”O bălmăjeală înfiorătoare!”

  agrointeligenta.ro -

  Sorin Minea, președintele Romalimenta, a vorbit astăzi, marți – 11 noiembrie, în cadrul panelului „Alianța producătorilor alimentari cu retailerii și consumatorii”, organizat la Bucharest Food Summit 2019, despre Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, pe care a catalogat-o ca fiind fără „niciun fel de logică, niciun fel de cursivitate, o bălmăjeală înfiorătoare”.

  Dacă noi am încerca să întărim produsul și marfa românească cu un patriotism care câteodată e necesar, în cazul ăsta e necesar, încercând să facem ca relațiile dintre noi să funcționeze benefic pentru toate părțile, în clipa aceea am putea prin campania pe care am face-o cu consumatorul să obligăm indirect supermarketul să se alinieze produsului românesc. Dar, când noi ne certăm între noi, când noi încercăm să explicăm că ăla e prost și eu sunt bun, cine va câștiga: Cel care își are politica scrisă de sute de ani și care știe cum să facă. Eu sunt întâmplător, sau nu întâmplător, în Consiliul de Administrație la Unirea (Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea, n.r.), aprozarele. Am fost întrebat atunci de ce m-am dus, am fost întrebat de presă, deci ceea ce spun poate fi verificat. Mă duc tocmai să văd ce se întâmplă pentru că îmi e frică, și am avut dreptate că m-am dus, fără nici cea mai mică discuție. Nu ideea era proastă, ceea ce a urmat a fost neaoș românesc, dar neaoș românesc, niciun fel de logică, niciun fel de cursivitate, o bălmăjeală înfiorătoare. Ei, asta e problema. Gândiți-vă, și vorbeau de magazine, și le-am explicat: Mă, nebunii ăștia care au venit să facă magazine în România au venit cu câte doi ani de zile înainte să-și deschidă magazinul, ca să vadă piața, să o înțeleagă și să-și construiască logistica (…). Ca să pot să fiu egal cu el ca putere de negociere, am două șanse: să fiu o multinațională gigant sau să fiu reprezentant atât al procesării, cât și al producției și atunci îl pot domina (…) Asta este ideea de bază, dacă ne unim, câștigăm, dacă ne înjurăm, pierdem, pe rând, dar toți„, a declarat Sorin Minea, președintele Romalimenta.

  Vă reamintim că săptămâna trecută, pe 7 noiembrie, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, a avut o întâlnire cu membrii Consiliului de Administrație al Casei de Comerț pentru produse agroalimentare UNIREA S.A., ca urmare a solicitării acestora.

  Sorin Minea, George Sava, Florentin Bercu, Mircea Coșea au semnalat grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerț pentru produse agroalimentare UNIREA S.A, conform unui comunicat de presă al MADR.

  Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Nechita-Adrian Oros, a dispus Corpului de control al ministrului efectuarea unei verificări de fond asupra întregii activități a Casei de Comerț pentru produse agroalimentare Unirea S.A.

  ”Această situație de fapt nu va influența sub nicio forma determinarea noii conduceri a Ministerului de a face politici publice prin care să consolideze poziția fermierilor pe lanțul de aprovizionare cu produse agroalimentare românești și sănătoase”, mai arată oficialii MADR.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ordin de ministru: Producătorii tradiționali, obligați să își schimbe atestatele! Ionuț Biholari: ”Mulțumesc, Agrointeligența! De azi am început să livrăm brânză în Supermarketul ABC din Brodina!” Jandarmii fac controale în piețe! Documentele obligatorii pentru vânzarea produselor agricole!

  Ultimele știri

  VALENTIN POPA – micul fermier care intră în politică pentru a schimba JOCUL GREILOR! Director DSVSA: Crotalierea și înregistrarea animalelor sunt servicii gratuite pentru fermieri! Subvenţii APIA 2020: Obligaţiile şi drepturile fermierilor care au intrat în eşantionul de control!

  Căutare în articole