Ştiri agricoleViaţa la ţară

Gospodar pasibil de închisoare după ce vecinul l-a reclamat că face multă țuică!

Foto: News Arad

Un bărbat din orașul Chișineu-Criș, din județul Arad, s-a ales cu dosar penal și cu toată băutura confiscată pentru că a făcut prea multă țuică! Polițiștii au venit în curtea bărbatului pentru a face percheziții după ce acesta a fost părât chiar de vecinul său.

Polițiștii orașului Chișineu-Criș informează că au desfășurat o percheziție la domiciliul unui bărbat de 49 de ani, unde a fost depistată cantitatea de 288 de litri de țuică, 73 de litri de vin, precum și un cazan funcțional pentru distilat alcool, fără documente legale.

În urma perchezițiilor, bărbatului i-a fost confiscată toată băutura și a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea în afara antrepozitului fiscal a peste 200 litri de băuturi spirtoase în vederea comercializării, conform art. 142 Cod Fiscal,  informează newsarad.ro.

Codul Fiscal prevede că deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a  40 de litri alcool etilic, 200 de litri băuturi spirtoase, 300 litri produse intermediare, altele decât bere sau vinuri, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!