Creșterea animalelorŞtiri agricole

DSVSA: VÂNZAREA PORCILOR DIN GOSPODĂRII – INTERZISĂ!

Cum mai este doar o lună de zile până la Crăciun, anunțurile cu oferte de carne de porc și porci de pe site-urile de mică publicitate s-au înmulțit. Autoritățile sanitar-veterinare atenționează însă oamenii să nu-și vândă porcii crescuți în gospodării pe Internet întrucât acest lucru este interzis.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța atrage atenția crescătorilor de porci să nu-și vândă porcii, carnea de porc sau produsele cu specific tradițional pe Internet deorece, spun ei, porcul tranșat în gospodărie poate fi consumat doar în familie.

La nivel național, aglomerările de animale sunt închise, este interzisă comercializarea porcului sub zona 3, zona roșie, decât din surse autorizate sanitar-veterinare. Pe raza județului Constanța nu există târguri de animale autorizate sanitar-veterinar. La nivelul gospodăriilor, porcul poate fi tranșat doar pentru consum propriu și după examinarea trichineloscopică. Nu este voie să fie vândut către terți, mai ales pe Internet”, a declarat, pentru Replica de Constanța, Cristina Linte, purtătorul de cuvânt al DSVSA Constanța.

De precizat că în cazul unor astfel de contravenții, la fel ca și în anii trecuți, autoritățile statului pot confisca animalele și se pot da amenzi contravenționale.

În județele aflate sub zona roșie, zonă considerată ca fiind expusă unui risc crescut de contaminare, crescătorii nu mai au voie să iasă în piețe pentru a-și vinde marfa și nici în târgurile de animale, singura soluție la îndemâna gospodarilor rămânând astfel site-urile de mică publicitate.

În acest moment, în România, doar două județe, respectiv Bistrița și Suceava, nu se află în zona roșie a epidemiei de pestă porcină.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!