Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

MINISTRUL AGRICULTURII: AJUTOARELE DE STAT, EVALUATE DACĂ SUNT RENTABILE!

Foto:Monitorul de Botoșani

Ministrul Agriculturii, Nechita Adrian Oros, a asigurat, în cadrul unei conferințe de presă susținută joi la Botoșani, că toate programele se sprijin pentru fermieri vor continua, în pofida acuzațiilor venite din rândul foștilor guvernanți social-democrați, potrivit cărora noua conducere ar fi urmat să elimine unele dintre ajutoare.

Oficialul a precizat, de asemenea, că programele vor fi supuse inclusiv unei evaluări din punctul de vedere al rentabilității. „La finele anului 2020 vom face o evaluare a tuturor acestor programe, vom vedea care este impactul economic și social al acestora și, acolo unde nu merg bine, o să le îmbunătățim. Am fost acuzați că vom tăia programul tomate, acesta fiind cel mai popular program al ministeriatului domnului Daea. Am fost în toate zonele legumicole importante, să văd ce se întâmplă cu acest program, și am găsit lucruri foarte bune, oamenii făceau legumicultură de performanță, iar programul respectiv i-a ajutat. Problema pe care am detectat-o este la vânzare, pentru că ei nu reușesc să vândă la niște prețuri rezonabile, ca să fie rentabil”, a declarat Nechita Oros, ministrul Agriculturii, potrivit www.stiri.botosani.ro.

Ministrul Oros va vizita, pe parcursul zilei de astăzi, exploatații agricole importante din Ștefănești, Darabani și Dorohoi.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!