S-au inventat dronele care depistează zonele de recoltă afectate de buruieni
agrointeligenta.ro -Doi oameni de afaceri au intenția să revoluționeze agricultura dacă autoritățile își vor da acordul ca fermierii să poată folosi drone în activitățile lor la fermă.
InventWorks și Boulder Labs sunt cele două compnaii care au creat niște dispozitive care zboară deasupra terenurilor cultivate și informează agricultorul care sunt zonele cu probleme, respectiv invadate de buruieni.
Fiind totuși vorba de drone, vehicule aeriene fără pilot și dotate cu aparate de înregistrare, autoritățile sunt rezervate și nu cred că acestea ar trebui să fie folosite de civili. ”Dacă sunt folosite pentru găsirea unui copil dispărut, atunci nu există probleme”, a declarat Tom McKinnon, directorul InventWorks. El crede însă că dronele ar reduce enorm cheltuielile la fermele care au în administrare suprafețe mari.
Dronele ar survola terenurile cultivate și, printr-un dispozitiv de înregistrarea și fotografiere, ar oferi o imagine a situației recoltei. Așa s-ar putea vedea exact care sunt zonele cu uscăciune sau cu buruieni, permițând fermierului să intervină localizat și astfel să scutească multe cheltuieli. Costurile intervențiilor agricole ar putea fi scăzute cu până la 80 de procente pritr-o folosire redusă a erbicidelor, pesticidelor și prin irigarea locală a porțiunilor afectate de secetă. ”Există foarte mulți fermieri care cultivă suprafețe mari și nu au posibilitatea să șofeze în jurul lor sau să intre direct în mijlocul recoltei. Dronele ar face o muncă de geo-tagging, ar localiza exact și ar oferi și dimensiunile reale ale problemei, cu imagine fotografiate la calitate bună”, arată McKinnon.
Următorul pas pentru ca invenția să ajungă în mâna fermierilor este ca invetatorii să primească binecuvântarea Asociației de Aviație Federală din SUA care are mandat să introducă toate tipurile de drone în spațiul american de zbor. Termenul limită este 30 septembrie 2015, moment în care dronele vor putea avea diferite utilități, inclusiv cele de a ajuta fermierii să depisteze problemele recoltelor și să le gestioneze eficient.
Mai multe utilități ale dronelor în agricultură și care vor fi condițiile pentru ca ele să fie folosite de fermieri găsiți aici.
Foto: www.dailycamera.com