• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • APEL DE URGENȚĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE DIN ROMÂNIA!

  agrointeligenta.ro -

  Apel disperat lansat de un medic veterinar! Crescătorii de animale din România sunt solicitați să se implice pentru a salva viața oilor care au supraviețuit pe vasul scufundat portul Midia-Năvodari. După ce astăzi, marți – 26 noiembrie, au ajuns la Constanța mai mulți reprezentanți ai ONG-urilor ce militează pentru protejarea animalelor, în spațiul public a fost lansat apelul ca fermierii care au posibilități să preia din oile aduse la mal.

  Animalele care au supraviețuit în portul Midia după ce o navă a eșuat duminică își caută stăpâni. Un grup de voluntari au reușit să mai salveze din oile pe care autoritățile le-au abandonat în agonie pe vapor.

  ”Anunț important: dacă cineva va dori să adopte o oaie sau 10 etc salvată din naufragiu noi vom asigura transport oriunde în țară”, este apelul lansat în mediul online de medicul veterinat Aurelian Stefan.

  ”Continuăm să salvăm animale vii (sunt zeci) de pe diversele tronsoane ale epavei. Rămânem aici oricât va fi nevoie și promitem să nu lăsăm nici un supraviețuitor în urmă. Așa era normal să facă și cei din port, încă de duminică. Îi obliga nu doar legea, ci și un cod de onoare al marinarilor care spune că nici o ființă nu trebuie lăsată să moară înecată pe mare. Altfel, mulțumim tuturor celor care ne sprijină: echipajelor ISU și oamenilor obișnuiți care au sărit să ajute. Până acum am salvat din epavă 12 oi. Lor li se alătură cele aproximativ 50 pescuite de ISU direct din apă, ieri și alaltăieri. Vom face tot ce e omenește posibil să le găsim tuturor un loc unde să trăiască liniștite până la sfârșitul vieților. În cel mai rău caz, dacă nu reușim altfel, suntem gata inclusiv să le cumpărăm de la proprietarul de drept. Vă anunțăm dacă se ajunge la asta și avem nevoie de ajutorul vostru”, transmit și voluntarii de la Letea White Horses, o asociație care se ocupă cu salvarea animalelor.

  Voluntarii se plâng de lipsa de implicare a autorităților pe care le acuză că au lăsat în agonie animalele care erau încă vii.

  ”Sute de oi vii prinse pe vaporul morții țipă încă după ajutor și nimeni nu face nimic pentru ele, deși accidentul naval s-a petrecut acum 34 de ore. Autoritățile nu fac nimic pentru că nu le pasă, iar noi și alte organizații de protecție a animalelor pentru că nu suntem lăsați de autorități. Încă de ieri am început să dăm telefoane tuturor celor responsabili (ISU Dobrogea, DSVSA Constanța, premierului Ludovic Orban însuși etc.). Nimeni nu ne-a răspuns la telefon. Când ni s-a răspuns, ni s-a spus deja celebrul ”închideți, că vă sunăm noi”. Nu ne-a mai sunat nimeni. Cerem pe această cale ISU și guvernului Orban să ia măsuri URGENT pentru evitarea unei noi tragedii de pe urma căreia imagina României va avea de suferit în plan internațional: fie să intervină CÂT MAI REPEDE pentru salvarea oilor aflate încă în viață, fie măcar să ne răspundă la apeluri și să ne permită nouă să încercăm să le salvăm. Facem apel și la dumneavoastră, cetățenii simpli, să vă alăturați demersurilor noastre și să puneți presiune pe autorități, pentru rezolvarea acestei drame în desfășurare. Există sute de suflete care suferă de sete, foame și frig chiar în aceste momente, pe acel vapor (scufundat doar parțial și înfipt într-un banc de nisip”, este apelul voluntarilor.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Focare de rabie la vaci! Animalele din gospodării, în carantină pentru două luni de zile! Ministerul Agriculturii a cerut la Finanțe reducerea TVA pentru utilajele agricole produse în România! Guvernul a aprobat un ajutor de minimis pentru mediul rural! Maxim 200.000 de euro/proiect cu finanțare 100%!

  Ultimele știri

  OFERTA LUNII: Plugul IBIS M 2+1, ideal pentru fermele mici și mijlocii! Preț PROMO: 5.500 euro! Subvenții APIA: Se introduce o plată-bonus pentru micii fermieri și fermele de familie! Fermier intrat în greva foamei: Nu am islaz pe care să-mi pasc vacile, le aduc la Primărie!

  Căutare în articole