• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Prognoza meteo pentru luna decembrie. Cum va fi vremea de 1 Decembrie și Moș Nicolae

  Ramona Dascălu Ramona Dascălu -

  Prognoza meteo pe regiuni pentru luna decembrie! Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), începând cu data de 1 decembrie iarna își va intra în drepturi. Astfel, sunt așteptate temperaturi negative în cea mai mare parte a țării, iar la munte va ninge. ANM a publicat prognoza meteo pentru ultimele zile din luna noiembrie, dar și începutul lunii decembrie, până pe 8 decembrie, mai exact.

  MUNTENIA

  Până pe 29 noiembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 15 grade. Începând cu data de 30 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 6 şi 9 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 2 şi 6 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între 0 şi 3 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe va fi în creştere la începutul intervalului de prognoză şi temporar după data de 28 noiembrie.

  TRANSILVANIA

  Vremea va fi mai caldă decât în mod normal până pe 29 noiembrie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 11…12 grade. În intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. Ulterior, această medie va fi în creştere şi va atinge 6 grade pe 8 decembrie. Regimul termic nocturn va fi până pe 30 noiembrie de valori medii în jurul a 3 grade, valori mai ridicate decât cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între -3 şi 0 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant sub formă de ploaie va fi în creştere începând cu data de 27 noiembrie.

  MOLDOVA

  Până pe 29 noiembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 13 grade. Începănd cu data de 30 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 4 şi 7 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 1 şi 4 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -1 grad şi 1 grad. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor în general slabe va fi în creştere începând cu data de 27 noiembrie.

  OLTENIA

  Şi în Oltenia vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 13 grade. Începănd cu data de 30 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 7 şi 10 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 2 şi 5 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -1 grad şi 1 grad. Probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe va fi în creştere la începutul intervalului de prognoză şi temporar după data de 28 noiembrie

  DOBROGEA

  În Dobrogea, până pe 29 noiembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 14 grade. Începănd cu data de 30 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 8 şi 11 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 1 şi 4 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -1 grad şi 1 grad. Probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe va fi în creştere pe după data de 26 noiembrie şi temporar pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

  BANAT

  Vremea va fi mai caldă decât în mod normal până pe 29 noiembrie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 14…15 grade. În intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 5 grade. Ulterior, până pe 8 decembrie, această medie va atinge 9 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 25 -30 noiembrie de valori medii în jurul a 6 grade, valori cu mult peste cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între 0 şi 2 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 27 noiembrie. Acestea local pot fi moderate cantitativ în prima parte a celei de-a doua săptămâni.

  CRIȘANA

  Vremea va fi mai caldă decât în mod normal  până pe 29 noiembrie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 13…14 grade. În intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 4 grade. Ulterior, această medie va fi în creştere şi va atinge 8 grade pe 8 decembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 25 – 30 noiembrie de valori medii în jurul a 5 grade, valori cu mult peste cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între -1 şi 2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant ploi local şi temporar moderate cantitativ va fi în creştere începând cu data de 27 noiembrie.

  MARAMUREȘ

  În Maramureş până pe 29 noiembrie va fi cald, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 11…12 grade. În intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. Ulterior, această medie va fi în creştere şi va atinge 6 grade pe 8 decembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 25 – 30 noiembrie de valori medii în jurul a 4 grade, valori mai ridicate decât cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între -3 şi 0 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant ploi local şi temporar moderate cantitativ va fi în creştere începând cu data de 27 noiembrie.

  LA MUNTE

  Şi la munte, până pe 28 noiembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 7 grade. Începănd cu data de 29 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între -2 şi 2 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între -1 şi 2 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -6 şi -2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor în general slabe va fi în creştere începând cu data de 28 noiembrie.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Secetă pedologică extremă. Bărăganul, Dobrogea și Moldova, cele mai afectate. Ce soluții sunt? Fenomen neobișnuit, observat pe un câmp unde pompierii se luptau cu un incendiu de vegetație Prognoza meteo pe două săptămâni. Val de ger anunțat după 18 ianuarie

  Ultimele știri

  Fermierul Nicolae Sitaru: Primii afectați vor fi producătorii! Măsura Guvernului de a nu mai exporta cereale este de tip pompieristic! Agricultura ecologică, o oportunitate certă în vreme de criză. Soluții și idei oferite de Agro-Est Muntenia NOUA ORDONANȚĂ MILITARĂ: Exportul cerealelor – INTERZIS! Grâul, porumbul, făina și zahărul RĂMÂN ÎN ROMÂNIA!

  Căutare în articole