• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prognoza meteo pentru luna decembrie. Cum va fi vremea de 1 Decembrie și Moș Nicolae

    Ramona Dascălu -

    Prognoza meteo pe regiuni pentru luna decembrie! Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), începând cu data de 1 decembrie iarna își va intra în drepturi. Astfel, sunt așteptate temperaturi negative în cea mai mare parte a țării, iar la munte va ninge. ANM a publicat prognoza meteo pentru ultimele zile din luna noiembrie, dar și începutul lunii decembrie, până pe 8 decembrie, mai exact.

    MUNTENIA

    Până pe 29 noiembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 15 grade. Începând cu data de 30 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 6 şi 9 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 2 şi 6 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între 0 şi 3 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe va fi în creştere la începutul intervalului de prognoză şi temporar după data de 28 noiembrie.

    TRANSILVANIA

    Vremea va fi mai caldă decât în mod normal până pe 29 noiembrie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 11…12 grade. În intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. Ulterior, această medie va fi în creştere şi va atinge 6 grade pe 8 decembrie. Regimul termic nocturn va fi până pe 30 noiembrie de valori medii în jurul a 3 grade, valori mai ridicate decât cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între -3 şi 0 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant sub formă de ploaie va fi în creştere începând cu data de 27 noiembrie.

    MOLDOVA

    Până pe 29 noiembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 13 grade. Începănd cu data de 30 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 4 şi 7 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 1 şi 4 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -1 grad şi 1 grad. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor în general slabe va fi în creştere începând cu data de 27 noiembrie.

    OLTENIA

    Şi în Oltenia vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 13 grade. Începănd cu data de 30 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 7 şi 10 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 2 şi 5 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -1 grad şi 1 grad. Probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe va fi în creştere la începutul intervalului de prognoză şi temporar după data de 28 noiembrie

    DOBROGEA

    În Dobrogea, până pe 29 noiembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 14 grade. Începănd cu data de 30 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 8 şi 11 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 1 şi 4 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -1 grad şi 1 grad. Probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe va fi în creştere pe după data de 26 noiembrie şi temporar pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

    BANAT

    Vremea va fi mai caldă decât în mod normal până pe 29 noiembrie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 14…15 grade. În intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 5 grade. Ulterior, până pe 8 decembrie, această medie va atinge 9 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 25 -30 noiembrie de valori medii în jurul a 6 grade, valori cu mult peste cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între 0 şi 2 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 27 noiembrie. Acestea local pot fi moderate cantitativ în prima parte a celei de-a doua săptămâni.

    CRIȘANA

    Vremea va fi mai caldă decât în mod normal  până pe 29 noiembrie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 13…14 grade. În intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 4 grade. Ulterior, această medie va fi în creştere şi va atinge 8 grade pe 8 decembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 25 – 30 noiembrie de valori medii în jurul a 5 grade, valori cu mult peste cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între -1 şi 2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant ploi local şi temporar moderate cantitativ va fi în creştere începând cu data de 27 noiembrie.

    MARAMUREȘ

    În Maramureş până pe 29 noiembrie va fi cald, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 11…12 grade. În intervalul 30 noiembrie-4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. Ulterior, această medie va fi în creştere şi va atinge 6 grade pe 8 decembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 25 – 30 noiembrie de valori medii în jurul a 4 grade, valori mai ridicate decât cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între -3 şi 0 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant ploi local şi temporar moderate cantitativ va fi în creştere începând cu data de 27 noiembrie.

    LA MUNTE

    Şi la munte, până pe 28 noiembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 7 grade. Începănd cu data de 29 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între -2 şi 2 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între -1 şi 2 grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -6 şi -2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor în general slabe va fi în creştere începând cu data de 28 noiembrie.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd