• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FERMIERII ÎN STRADĂ! VAL DE PROTESTE! URMEAZĂ FERMIERII ROMÂNI?

  Ramona Dascălu -

  Val de proteste ale fermierilor nemulțumiți! Mari capitale europene ”fierb” inundate de utilajele agricultorilor veniți să își manifeste supărarea cu privire la politicile care le sugrumă afacerile!

  Fermierii francezi au ieșit astăzi pe străzile din Paris și Lyon cu tractoarele, nemulțumiți de stagnarea veniturilor și concurenței neloiale. Chiar dacă din cauza protestului, traficul din capitala franceză a fost afectat, ministerul Agriculturii din Franța a declarat că sprijină demersul fermierilor. Manifestarea din Franța vine la numai o zi după ce agricultorii germani au blocat Berlinul cu tractoarele.

  La protestul din Franța au venit fermieri din întreaga țară cu peste 1.000 de tractoare. Pe multe dintre tractoare care au ajuns în Paris, au fost lipite baneere cu mesajul: „Macron, răspunde-ne. Salvați fermierii!”.

  Fermierii sunt nemulţumiţi de acordurile comerciale care i-ar dezavantaja, de reforma guvernului care nu le-a adus o creştere a veniturilor, de reglementările care ar afecta performanţa din sector şi criticile la adresa agriculturii pe diverse teme, de la folosirea pesticidelor la bunăstarea animalelor, potrivit Agerpres.

  Ministrul Agriculturii, Didier Guillaume, a declarat că „sprijină protestul şi nemulţumirile fermierilor”.

  Demonstraţiile sunt organizate de două sindicate ale fermierilor, care cer o întâlnire cu preşedintele Emmanuel Macron pentru a-şi exprima temerile privind politicile guvernamentale care, susţin ei, afectează sectorul agricol din Franţa. Unii fermieri dau vina pe președintele Macron că se grăbeşte să interzică până în 2021 erbicidul Glifosat, mergând dincolo de actuala politică a UE, deşi guvernul de la Paris a promis excepţii pentru fermele care nu au alternative viabile.

  De asemenea, fermierii îl critică pe Macron din cauza acordurilor comerciale ale Uniunii Europene cu Canada şi ţările Mercosur din America de Sud, agricultorii francezi susţinând că aceste înţelegeri vor deschide calea importurilor de bunuri agricole mai ieftine, produse la standarde mai scăzute.

  Sindicatele fermierilor aşteaptă cu interes negocierile privind viitorul buget al UE, în cadrul căruia ar putea fi reduse cheltuielile în domeniul agriculturii, din cauza planificării ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar.

  Şi fermierii germani au blocat ieri, marţi – 26 noiembrie, traficul în centrul Berlinului, în cadrul celor mai ample proteste organizate până acum, după ce guvernul a anunţat un vast pachet de reformă destinat reducerii utilizării îngrăşămintelor chimice, pesticidelor şi insecticidelor în exploataţiile agricole din Germania.

  Fermierii germani cer în special o revizuire a „planului de protecţie a insectelor” anunţat la începutul lunii septembrie. Acest program, rezultat al unui compromis între ministerele Mediului şi Agriculturii, prevede interzicerea utilizării erbicidului Glifosat începând din 2023, precum şi interzicerea erbicidelor şi insecticidelor în zonele vulnerabile din punct de vedere ecologic.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Subvenția de 5 lei i-a înfuriat pe mulți oieri! ”Să vă fie rușine tuturor celor care ați hotărât acești bani pentru ciobani!” Soluția cu bor și zer: rețeta pentru îngrășământul cu care poți stropi toate legumele! Revoltă în vestul țării! Fermierii și primarii se luptă să blocheze o firmă care ar vrea să extragă gaze de șist pe ascuns!

  Căutare în articole