• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Asociația Bălțată Românească: Fermieri, pe 1 decembrie se închid listele la subvenția pentru serviciile de COP și RG

  Ramona Dascălu Ramona Dascălu -

  Anunț important! Asociația Crescătorilor de Vaci „Bălțată Românească” Tip Simmental (ACVBR-SIM) aduce la cunoștința fermierilor că mai sunt doar trei zile până la închiderea listelor pentru ajutorul național pentru serviciile de Controlul Oficial al Producțiilor (COP) și Registre Genealogice (RG), aferente anului 2020.

  Societățile de ameliorare, organizațiile de control subordonate registrelor genealogice, dar și fermierii sunt în această perioadă în plină campanie de definitivare a listelor inițiale cu beneficiarii ajutoarelor naționale pentru Controlul Oficial al Producțiilor (COP) și Registre Genealogice (RG), aferente anului 2020.

  Practic mai sunt câteva zile și la data de 1.12.2019 se închid listele pentru subvenția care se acordă pentru serviciile de COP și RG. Pentru a putea primi această subvenție, se depune de către Asociație, la APIA, lista inițială, în baza căreia anul viitor se vor acorda aceste subvenții.

  Într-o informare de interes pentru fermieri, ACVBR-SIM anunță că din acest an, au intrat în vigoare mai multe schimbări în organizarea întregii activități a societăților de ameliorare, conform reg. UE 1012/2016, dar si Legii 32/2019 ( Legea Zootehniei). Prin aceste acte legislative s-a statuat ierarhia În baza căreia funcționează activitatea de ameliorare, rolul fiecărui participant la Programul de ameliorare, dar și drepturile și obligațiile părților implicate, mai exact a fermierilor, a societăților de ameliorare, dar și a prestatorilor, cum este cazul organizațiilor de control al performantelor la lapte sau carne. S-a legiferat ca fermierii să aibă o singură relație contractuală, respectiv cu societățile de ameliorare, care au devenit independente în elaborarea și ducerea la implementare a programelor de ameliorare.

  Prin Reg. UE 1012/2016, s-a stabilit ca întreaga activitate de control al performantelor la lapte și carne să fie făcută de societățile de ameliorare acreditate, iar în situația în care acestea nu pot să faca acest serviciu, acestea au  posibilitatea de a delega aceste atribuții către organizațiile de control partenere. Relația societăților de ameliorare cu aceste organizații de control este pe bază de contract de prestări servicii.

  Schematic, organizarea societăților de ameliorare ar arată astfel: Programele de ameliorare, precum și Regulamentele societăților de ameliorare devin obligatorii tuturor părților participante la aceste programe, fiecare participant având drepturi și obligatii bine definite. Fermierii trebuie să cunoască și să știe că acceptarea lor la participarea în programele de ameliorare sau rezilierea contractelor de colaborare poate fi făcută doar de către societățile de ameliorare.

  De precizat că pentru a beneficia la anul de sprijinul cuplat (SCZ), fermierul trebuie să fie înscris în Registrele Genealogice, dar suplimentar statul român mai acordă acest Ajutor Național pentru serviciile de COP și RG pentru care în această perioadă se fac ultimele înscrieri.

  Întreaga legislație națională și europeană, programele de ameliorare, regulamentele societăților de ameliorare, precum și procedeele de lucru sunt disponibile pe pagina oficială a asociației – www.baltataromaneasca.ro.

  De asemenea, fermierii pot lua legătura cu reprezentanții ACVBR-SIM la numerele de telefon: 0268. 367. 890; 0268.367.258 sau 0268. 367. 440.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Doi hoţi de animale au fost prinşi şi încătuşaţi în câmp, în timp ce fugeau cu trei vaci şi doi cai! Caz de infectare cu COVID-19 la MADR. Daniel Botănoiu: ”Ar fi vorba despre o angajată de la PNDR” România, în topul țărilor cu cele mai mari vânzări la pesticide!

  Ultimele știri

  Adrian Oros: Fermierii ne-au cerut să plătim despăgubirile de secetă până pe 30 iulie! Proiect MADR: Testele pentru genotiparea berbecilor – GRATUITE până la sfârșitul anului! TRANSMISIE VIDEO: Ziua Câmpului SAATEN UNION și RAPOOL din platforma de la Drajna

  Căutare în articole