• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • EI SUNT SALVATORII DE LA MIDIA! BRAVO, OAMENI CU SUFLET MARE!

  agrointeligenta.ro -

  Salvatorii de la Midia. Oamenii cu suflete mari care în ultimele zile, 24 din 24 de ore, s-au luptat cu apa rece, cu frigul, cu vântul și cu nepăsarea. Într-un efort comun, au reșit să salveze 243 dintre cele 14.600 de oi care s-au alfat pe vasul scunfundat duminică în portul Midia. O victorie a binelui într-o mare măcinată de răutate, de incompetență și de dispute.

  ”Misiune încheiată.

  243 de oi salvate împreună cu ISU, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) și Autoritatea Navală Română. Le mulțumim pentru o foarte bună colaborare.

  Nu putem să nu ne gândim că, dacă statul s-ar fi mișcat mai repede, încă din prima zi a dezastrului, mult mai multe vieți puteau fi salvate.

  Dar cele mai multe, mult mai multe, ar fi salvate dacă transportul de animale vii dinspre România s-ar interzice.

  În cursul zilei de mâine, când ne vom mai liniști cu toții, o să împărtășim cu voi un filmuleț din care veți înțelege mai bine cât de grele au fost orele pe care le-am petrecut pe epavă, încercând să găsim supraviețuitorii într-o mulțime de cadavre. Am văzut suferință, cât un om obișnuit nu și-ar putea imagina vreodata.

  Ce trebuie să înțelegem cu toții este că aceasta nu este o tragedie unică și regretabilă. Nu este o raritate. Milioane de animale trec zilnic prin chinuri și torturi îngrozitoare.. Am face bine să ne gândim la ele în fiecare clipă, nu doar atunci când se petrec dezastre ca acesta de la Midia.

  Putem face fiecare câte puțin, începând de azi. La nivel individual și la nivel de stat. Cereți autorităților deschis și apăsat să interzică exportul de animale vii din România.

  Vă mulțumim că ne-ați fost aproape în aceste zile de groaza. Misiunea noastră de a alina suferința ființelor nevinovate continuă.

  Important: pe epavă nu a rămas nici o oaie în viață. Toate oile salvate sunt în siguranță acum. De îndată ce statutul lor juridic va fi lămurit și destinațiile lor finale hotărâte, vă vom anunța”, este mesajul salvatorilor de la Midia.

  Ce se va întâmpla cu animalele salvate din vasul scufundat

  Pentru eficientizarea acțiunilor aflate în derulare, președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, a dispus constituirea unei celule de criză la nivelul ANSVSA, condusă de către vicepreședintele, dr. Octavian Ilișoi. Astfel, se va coordona activitatea celor 3 echipe de medici veterinari și se va monitoriza, în permanență, starea de sănătate a animalelor, prin centralizarea fișelor de observația clinică a animalelor aflate în adăpost.

  Totodată, va asigura buna cooperare a reprezentanților serviciilor veterinare cu cei ai celorlate instituții implicate, în ceea ce privește salvarea animalelor și neutralizarea cadavrelor.

  ”Precizăm, din nou, că animalele salvate se afla sub restricție sanitară veterinară, sunt într-un adăpost care le oferă condiții de bunăstare, sub supravegherea sanitară veterinară și nu vor fi dirijate către abator pentru sacrificare. În data de 27 noiembrie, ANSVSA a făcut demersuri pentru contactarea proprietarul animalelor, de a obține acceptul oficial ca animalele salvate să poată fi preluate de autoritățile române, urmând ca ulterior acestea să fie transferate către entități care dețin condițiile necesare asigurării bunăstării animalelor salvate de pe nava eșuată. Tot în acest sens, ANSVSA a transmis Organizaței Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE) o adresă oficială prin care solicită sprijinul Organizației pentru a interveni pe lângă delegatul Arabiei Saudite, în vederea urgentării soluționării acestei cereri.”, se arată într-un comunicat ANSVSA.

  De asemenea, se lucrează pentru identificarea soluțiilor legale, pentru a putea da curs solicitărilor reprezentanților asociațiilor de protecția a animalelor, de adopție a animalelor salvate.

  Ancheta internă dispusă de președintele Autorității în acest caz este în derulare, urmând ca în scurt timp acesta să fie finalizată.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  VALENTIN POPA – micul fermier care intră în politică pentru a schimba JOCUL GREILOR! Director DSVSA: Crotalierea și înregistrarea animalelor sunt servicii gratuite pentru fermieri! Subvenţii APIA 2020: Obligaţiile şi drepturile fermierilor care au intrat în eşantionul de control!

  Căutare în articole