• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Excelență în agricultură – tema întâlnirilor Syngenta cu fermierii români din toată țara

  agrointeligenta.ro -

  Syngenta continuă tradiția întâlnirilor anuale de final de an cu fermierii din toate zonele țării sub umbrela
  “Excelență în agricultură”. Întâlnirile din acest an, au avut loc în prezența a peste 800 de fermieri din regiunile de vest, centru, est, sud-vest și sud-est a țării, evenimente în cadrul cărora specialiștii companiei au prezentat
  detalii și răspunsuri la principalele subiecte de interes.

  Mana în cultura de floarea-soarelui a reprezentat un subiect de interes major, unde au fost prezentate și discutate principalele măsuri de control prin implementarea celor trei piloni pentru gestionarea integrată de la răsărit la recoltat (toleranță genetică, tratament semințe și practicile agricole). Accentul a fost pus pe aplicarea măsurilor de prevenție și utilizarea unor hibrizi cu toleranță bună la mană. Portofoliul Syngenta de floarea-soarelui include hibrizi cu toleranță la toate rasele de mană cunoscute în România, hibrizi precum Sumiko, Subaro, SY Onestar CLP, Talento sau SY Experto, fiind potriviți pentru cultivare în solele cu risc de mană.

  Un alt subiect de interes pentru fermieri l-a reprezentat agricultura de precizie, temă la care invitatul special din Ungaria le-a vorbit fermierilor prezenți despre rolul și importanța agriculturii digitale în luarea deciziilor cu privire la creșterea producțiilor și/sau reducerea costurilor la cultura de porumb. În cadrul prezentării susținute despre agricultura de precizie, s-a vorbit despre alegerea hibrizilor și stabilirea densității de semănat în funcție de caracteriticile și omogenitatea solelor fermierilor, alegere care se face în funcție de conținutul de materie organică, de structura solului și nu în ultimul rând, în funcție de nivelul de precipitații. Au fost prezentați cu această ocazie și hibrizii de porumb din portofoliul Syngenta, aceștia fiind împărțiți pe 4 categorii (Intensiv, Artesian™, Performanță și Economic), ofertă adaptată pentru toate condițiile de cultură din țara noastră.

  Soluțiile de protecție a culturilor au prezentat un interes major din partea participanților. Pentru cultura de porumb, Syngenta vine cu soluții de erbicidare din preemergență până în stadiul de 8 frunze, precum pachetul Calaris® Pro + Fix® Pro împotriva buruienilor anuale și Elumis®, soluția fără egal împotriva celor mai dificile buruieni, inclusiv costreiul din rizomi, cu eficacitate fără fitotoxicitate. La cultura de cereale păioase, Syngenta propune Elatus™ Era, un nou standard în protecția împotriva bolilor din cultura de cereale, în special a celor care apar la frunza stindard. Elatus™ Era oferă o protecție de neegalat și un efect de lungă durată împotriva septoriozei, a ruginilor, dar și a bolilor la spic printr-un efect atât preventiv, cât și eradicativ.

  În final, reprezentantul companiei Expur România le-a vorbit fermierilor despre tendințele pieței de floarea soarelui High-Oleică.

  Syngenta rămâne un partener de încredere, mereu alături de fermieri, care își propune să vină în întâmpinarea cerințelor și nevoilor tuturor agricultorilor din toată țara cu un portofoliu performant de semințe și produse pentru protecția culturilor și consiliere personalizată.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Plăți din subvențiile APIA făcute în conturile crescătorilor de animale! Anunț oficial pentru fermierii care încasează subvenții APIA pe viață! Cum a creat ministrul Oros o nouă categorie de vânători de subvenții la APIA!

  Ultimele știri

  Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Vom plăti toate pagubele făcute de animalele sălbatice! Tractor cuprins de flăcări pe câmp, în timp ce efectua lucrări agricole FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei – 3 martie 2021