• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FERMIER: SUNT APROAPE DE FALIMENT! AM DE RECUPERAT DE LA STAT PESTE 500.000 DE LEI!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Nu trece o zi fără să primim din partea fermierior sesizări cu privire la plățile restante, bani ce li se cuvin și care întârzie în conturi. Cel mai des, agricultorii se declară nemulțumiți de întârzierile la returnarea TVA și la restanțele acumulate de APIA la returnarea accizei pe motorină.

  Iată un mesaj primit zilele trecute din partea unui fermier care lucrează circa 1.000 de hectare, preluând exploatația de la tatăl său. Agricultorul are de încasat peste 500.000 de lei de la bugetul de stat pentru returnarea TVA și returnarea accizei pe motorina utilizată. În plus, fermierul nu a încasat niciun leu din subvențiile pe suprafață la care nu a intrat în plată pentru că a fost pe control. În aceste condiții, cu leasinguri care îl presează, producătorul agricol ne-a mărturisit că este aproape de faliment din cauza restanțelor pe care statul le-a acumulat în a-i returna sumele ce i se cuvin, nemaipunând la socoteală plățile directe la care are dreptul.

  ”De 6 ani de zile suntem la control APIA, anul acesta am căzut doar la controlul pe suprafață și pe măsura de iarnă. Nu am avut nicio o problemă în urma controlului, dar nu m-au putut trimite la plată pentru că softul aplicației APIA nu le-a generat modulul pentru a încarca acel controlul pe măsura de iarna până în data de 28.11.2019. În data de 29.11.2019 am întrebat dacă intru la plata avansului și mi-au comunicat că după 1.12.2019 voi intra la plata finală. Azi am aflat cu stupoare că nu pot intra la plată pentru ca am pachete de Agromediu și climă, iar cei care au pachete momentan sunt blocați la plată. Majoritatea fermierilor au încasat avansul și acum sunt generați la plata finală, iar eu nu am încasat niciun euro. Fermierii care au subvenția în cont își achită leasingurile, salariații, impozitele și achiziționează teren agricol, iar noi suntem pe marginea prăpastiei din cauza sistemului birocratic sau a incapacității oamenilor care gestionează plățile APIA.

  (…)

  Am rate la leasinguri pe decembrie, iar dacă nu le achit voi fi raportat în Centrala riscurilor bancare cu întârzieri la plată și nu voi mai putea lua credite pentru teren sau pentru inputuri. Cash-flow-ul meu este afectat pentru că sunt în continuă dezvoltare dar și pentru ca am cumpărat din banii mei în ultimii trei ani 120 ha teren agricol, iar dacă nu încasez în decembrie subvenția APIA mă pot debalansa financiar. Am fost afectat și de producția modestă la floarea-soarelui – pe o suprafață de 325 ha am realizat o medie de 2,4 tone/ha cu 1,2 tone/ha mai puțin față de 2018.

  Am TVA de recuperat aproximativ 420.000 lei, acciza la motorină în jur de 115.000 de lei, dar nu întrevăd vreo speranță că voi încasa în decembrie, iar dacă nu încasez nici APIA, voi fi într-o situație critică.

  V-am făcut o scurtă prezentate a mea și a evoluției mele în agricultură. Puteți publica un articol cu situația mea, dar vă rog să nu folosiți datele personale”.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  ROVENSA își extinde afacerile de biocontrol prin achiziția Grupului AGROTECNOLOGIA! BASF dublează numărul de premii din programul MULȚUMIM FERMIERILOR! Micii producători se mai pot înscrie până pe 21 mai! LEGE VOTATĂ! Fermierii afectați de secetă își pot suspenda ratele la bănci și leasing timp de 18 luni!

  Ultimele știri

  Document intern: ȘEFUL APIA, ordin pentru TOATE SUBVENȚIILE fermierilor! Românul care a devenit cel mai bătrân om din lume este agronom și l-a avut mentor pe Gheorghe Ionescu Siseşti! BAYER AGRO ARENA 2020: Cum arată culturile din platforma de la SCDA Caracal? Vedeți MARȚI, 2 iunie, de la ora 11.00!

  Căutare în articole