• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vremea de Crăciun 2019 și Revelion 2020. Prognoza meteo, anunțată de șefa ANM!

    agrointeligenta.ro -

    Prognoză meteo pentru vremea de Crăciun 2019, Revelion 2020 și primele zile din noul an. Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), anunță că în perioada următoare vom avea temperaturi mai mari decât în mod obişnuit. Conform acesteai, cu privire la vremea de Crăciun 2019, la nivelul întregii ţări, ninsorile vor fi prezente doar la altitudini de peste 1.800 de metri. Nici primele două săptămâni din 2020 nu vor aduce vreme rea, chiar dacă luna ianuarie este recunoscută drept cea mai rece lună a anului în România. Astfel, nici vremea de Revelion 2020 nu va fi geroasă, arată prognoza meteo.

    Vremea de Crăciun 2019: temperaturi mai ridicate

    Vremea de Crăciun 2019 va fi caracterizată de un temperaturi mai ridicate decât nomalul perioadei pe care o traversăm. „De Crăciun va fi mai cald decât în mod obişnuit. Nu este o excepţie, pentru că cel mai călduros Crăciun în ultimii ani a fost în 2014 – 2015, când am mai avut temperaturi de 20 de grade la Calafat, de pildă, iar la Bucureşti 17 – 18 grade. Cât priveşte ninsorile, acestea vor fi la altitudini de peste 1.800 de metri. Stratul se zăpadă va putea fi prezent, dar şi aici vorbim de posibilitatea ca acesta să se mai diminueze în condiţiile în care şi în zona montană vorbim de temperaturi pozitive, ziua, în jurul a 4 – 5 grade. Deja la staţia meteorologică Bâlea Lac avem un strat de zăpadă de 60 cm, dar nu va putea suferi modificări semnificative, pentru că nopţile rămân în continuare cu temperaturi sub zero grade. În Bucureşti, şansele de a avea zăpadă de Crăciun sunt mici”, a declarat Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), potrivit Agerpres.

    Vremea de dinaintea Crăciunului 2019, adică în săptămâna 16-20 decembrie, va fi frumoasă, temperaturile din termometre ajungând chiar și la 20-21 de grade.

    „Săptămâna aceasta va fi una deosebit de caldă, comparativ cu perioada din calendar, pentru că dacă astăzi contăm pe maxime cuprinse, la scara întregii ţări, între -3 până la 16 – 17 grade, de la o zi la alta mercurul în termometre va creşte, astfel încât, la mijlocul săptămânii, este posibil să vorbim chiar de valori termice de maxime până la 20 – 21 de grade. De altfel, estimarea pentru săptămâna 16 – 23 decembrie indică valori de temperaturi deosebit de ridicate, abaterile faţă de normalul perioadei din calendar situându-se între 8 până la 8,5 grade, la temperaturile medii. Cât priveşte precipitaţiile, vorbim în continuare pentru această săptămână, de o tendinţă spre deficit. Acest semnal pare a fi elementul caracteristic şi pentru următoarea săptămână (23 – 30 decembrie), când vorbim, de asemenea, de valori termice specifice perioadei peste normalul climatologic, nu cu abateri atât de ridicate, între 4,5 şi 5 grade”, a spus Elena Mateescu.

    Vremea de Revelion 2020: prognoză meteo de zile frumoase

    De Revelion 2020, dar și în primele săptămâni din 2020 vom avea parte de vreme frumoasă,

    „Acest semnal al unor valori de temperaturi peste normal pare elementul specific şi pentru următoarele două săptămâni (30 decembrie 2019 – 13 ianuarie 2020), în care, la aceste moment, datele indică valori mai ridicate. Este adevărat că de la o săptămână la alta abaterile sunt mai mici, pentru că deja pentru prima săptămână din anul viitor vorbim de 1 – 1,5 grade, dar tot peste ceea ce ar fi normal să înregistrăm, ţinând cont că deja luna ianuarie, după cum ştim, este cea mai rece lună a anului, în ţara noastră”, a mai spus directorul general al ANM.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Subvenții APIA 2024. Fermierii care au intrat până astăzi la plata celei de-a doua tranșe Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații