• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • România și India, țări de testare pentru automatele de cartofi prăjiți în seu

    agrointeligenta.ro -

    Primul distribuitor automat de cartofi prăjiți în seu de vită, destinat utilizării comerciale, a fost instalat la parterul unui magazin din Gand, capitala provinciei belgiene Flandra de Est.

    Procedura de preparare a cartofilor distribuiți la automat, mai precis utilizarea seului de vită pentru prăjire, constituie „o premieră”, potrivit reprezentanților firmei de distribuție a aparatelor de vending.

    Un an pentru verificarea tehnologiei

    „Distribuitoarele automate pentru cartofi prăjiți în seu au fost testate timp de un an, în India și România. A fost nevoie de o perioadă de timp pentru a putea dezvolta și adapta aparatura pentru prepararea cartofilor cu seu de vită”, a declarat patronul companiei BreakTime Solutions, Tuline Bey, citat de ziariștii de la L’Avenir. BreakTime Solutions este distribuitorul pentru automatele denumite „Coin frites”.

    fritess
    Noutatea în domeniul de vending (vânzarea de produse prin intermediul automatelor, deci fără intervenția operatorului uman) o constituie tehnologia utilizată la prepararea cartofilor.
    Cartofii sunt gătiți cu „Blanc de boeuf”, denumire comercială a seului de vită procesat în mod special pentru prăjirea cartofilor. Seul de prăjit este produs de compania Vandemoortele și mai este comercializat și sub denumirile „Ossenwit”, „Ox-White” sau „Ochsenweiss”.

    O porție de cartofi costă 2,5 euro

    Un minut și jumătate durează prăjirea cartofilor în seu de vită, după introducerea banilor în automat și selectarea comenzii. Sosul este inclus în preț.
    Automatul poate funcționa 24 de ore din 24, însă la nevoie (de exemplu, pe durata nopții) poate fi oprit. Nu produce fum și miros. Pe un ecran sunt afișate în mai multe limbi, instrucțiuni de folosire și timpul rămas până la gătirea completă.
    Aparatul este dotat cu un sistem de control de la distanță prin GPRS/GSM. Proprietarul automatului este astfel informat, prin SMS, în legătură cu stocul de cartofi congelați, atenționând în legătură cu uzura și cantitatea seului folosit la prăjit.

    blanc_de_boeuf_2kg

    Automatele clasice, instalate în București de 5 ani

    Deși distribuitoarele automate sunt utilizate în lume, la nivel comercial, de mai bine de un secol, în România, industria vending-ului a luat amploare de doar câțiva ani. Cafeaua, băuturile răcoritoare, biscuiții, sandvișurile, dar și cartele de metru sau telefonie mobilă sunt în general produsele care umpleau distribuitoarele automate din România.
    Automatele pentru cartofi prăjiți funcționează de ani buni în întreaga lume. În România, astfel de automate au fost instalate încă din anul 2009, în zona Gării de Nord. Însă aceste automate pentru distribuirea cartofilor pai utilizau tehnologia clasică de gătire. La aparatele de acest tip, clasice, fabricate în Italia, cartofii se prăjesc chiar în interiorul automatului.

    rsz_frites

    În prealabil, acesta se alimentează cu cartofi congelați (capacitatea este de 15 kg, suficientă pentru 110 porții) și cu ulei (10 litri), iar întregul proces de gătire este coordonat de un microprocesor care sesizează și corectează eventualele anomalii în funcționare. Aparatul nu emană fum sau mirosuri neplăcute deoarece dispune de un filtru purificator. Greutatea sa este de aproximativ 300 kilograme, înalțimea de aproape 2 metri și trebuie racordat la rețeaua de curent electric.

    Foto: BreakTime Solutions, Vandemoortele


    Te-ar mai putea interesa

    Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri!

    Ultimele știri

    Fermierii au de unde alege. Peste zece hibrizi de porumb sunt în oferta Rodbun și Fertillia Liviu Dobre, director general Agricover Holding: ”Ne place energia tinerilor care participă la programul Tineri Lideri pentru Agricultură” Fermierul Nicolaie Apopi a închis campania. Campania agricolă de toamnă