• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ionel Bursuc, director executiv Timac Agro: ”Trebuie să învățăm să trăim și fără rapiță!”

    Ramona Dascălu -

    Pe lângă lansarea de noi produse pentru cereale păioase și porumb, compania Timac Agro România își va mări în 2020 și numărul de angajați care merg în ferme pentru a lua contact direct cu fermierii. Anunțul a fost făcut de către directorul executiv al companiei, Ionel Bursuc, în cadrul unui interviu acordat Agrointeligența – AGROINTEL.RO. A fost atins și subiectul delicat al culturilor cu profit, reprezentantul Timac îndemnând fermierii să nu își facă un plan de afaceri care să depindă de cultura de rapiță.

    ”Grupul Roullier prin Timac Agro România este prezent în țara noastră de 14 ani. Numeric, echipa noastră va crește cu 10 persoane: astăzi suntem 90 de persoane care ne ocupăm de vânzări în România și Republica Moldova. Ne gândim și la niște produse noi pentru cerealele păioase și porumb, dar nu pot da foarte multe detalii despre ele acum”, a spus Ionel Bursuc, director executiv Timac Agro România pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Produsele Timac Agro, produse prietenoase cu mediul

    Directorul Timac Agro România Ionel Bursuc a declarat în înterviul pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că în ziua de azi este foarte important ca fermierii să fie foarte atenți cu solul și să folosească cât mai mult posibil produse care nu accelerează degradarea solului.

    ”Produsele noastre pe lângă faptul că pot face diferența între profit și pierdere, pot să să aibă grijă de lucrul cel mai de preț pe care îl avem acum pe planetă, care este solul. Solul se află într-o continuă erodare și degradare, probabil că în 2050 conform statisticilor 85% din sol va fi degradat. Acest lucru înseamnă că trebuie să gândim produse care au grijă de sol și sunt prietenoase cu mediul și nu adâncesc degradarea aceasta (…). Sunt convins că fermierii sunt conștienți că cel mai de preț bun pe care îl au astăzi este solul, ei investesc în teren, cumpără teren masiv (…). Produsele noastre nu degradează solul în măsura în care o fac alte produse, asta trebuie să rețină fermierii noștri. Produsele noastre sunt prietenoase cu mediu, avem și produse bio, care nu elimină substanțe în sol și nu omoară viața microbiană și biologică așa cum fac alte produse, cu efecte bune pe termen scurt, dar pe termen lung cu efecte devastatoare pentru sol. Simțim că grija fermierilor față de sol crește. Vedem în ferme că oamenii se gândesc mult la bogăția pe care o lucrează și acesta este un lucru bun pentru că ne face mai responsabili și devenim mai responsabili.”

    Întâlnirea anuală cu fermierii ar putea fi devansată pentru vară

    Colaboratorii Timac Agro România ar putea avea parte anul acesta de o supriză. Întâlnirea anuală dintre reprezentanții companii și fermieri, care în mod tradițional se desfășura în luna noiembrie, ar putea fi devansată pentru vară.

    ”Întâlnirea tradițională pe care o avem anual în luna noiembrie cu fermierii, la care avem invitați peste 200 de colaboratori, 250 chiar, poate avea loc anul acesta în vară, în luna iunie, dar e doar un gând deocamdată. Deci, ne gândim să organizăm această întâlnire mai repede dacă lucrurile merg așa cum ne-am propus și mă refer aici la o lansare de produse. Acesta ar fi motivul pentru care devansăm puțin. Vrem să facem ceva frumos și în vara asta, dacă fermierii au succes și fac profit și agricultură performantă, cu siguranță și noi avem același destin”, a mai spus Ionel Bursuc.

    Timac Agro România calcă pragul a 400-500 de ferme zilnic

    Performanța unei companii poate fi măsurată în numărul de fermieri cu care intră în contact. La acest capitol, Timac Agro România am putea spune că excelează dat fiind că reușește să ajungă zilnic în 400-500 de ferme.

    ”Noi avem în fiecare an peste 2300 de fermieri clienți, vedem în fiecare zi 400-500 de fermieri, fiecare agent vede cam 5 fermieri pe zi. Cu siguranță comunicarea există și proximitatea aceasta față de fermier cred că ne face unici în România și în lume. La nivel mondial vedem 20.000 de ferme în fiecare zi. Asta înseamnă un bagaj de cunoștințe pe care îl putem acumula din fermă pentru că învățăm lucruri noi cu fiecare vizită pe care colegii mei o au în fermă. Putem spune că Timac Agro România și Republica Moldova sunt două țări care sunt în topul grupului, suntem situați bine, suntem situați la Marea Neagră și avem oportunități pe care încă nu le exploatăm la maximum, dar suntem o țară care aduce plus valoare grupului”, a dezvăluit Ionel Bursuc, directorul executiv al Timac Agro România.

    Fermierii români trebuie să învețe să trăiască fără rapiță?

    În ceea ce privește temperaturile neobișnuit de ridicate din ultima perioadă și lipsa zăpezii din această iarnă, directorul executiv al Timac Agro România îndeamnă fermierii români să își fac planul de business în așa fel încât să nu depindă de succesul culturii de rapiță.

    ”Anul agricol este unul atipic, dar suntem deja obișnuiți. E foarte cald, plantele probabil că vor fi bulversate de anotimpul acesta. Cerealele sunt într-adevăr motorul principal pentru că suprafețele de rapiță au scăzut foarte mult. Trebuie să învățăm să trăim și fără rapiță și trăim fără rapiță. Timac Agro România nu a scăzut ca și volume fără rapiță, deci se poate și fără”, susține Ionel Bursuc.

    Timac Agro România este o companie specializată în nutriţie vegetală care propune fermierilor produse de calitate adaptate fiecărei culturi şi oricărui stadiu de vegetaţie, în vederea creşterii productivităţii. Timac Agro face parte din grupul Roullier care, de 57 de ani, urmează căile cele mai inovatoare și ambițioase, pentru a răspunde provocărilor alimentare mondiale.


    Te-ar mai putea interesa

    Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie Zeci de fermieri români au fost înșelați cu tractoare aduse din afară

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”