• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cei mai buni câini de pază: 7 rase recomandate de specialiști

    agrointeligenta.ro -

    Cei mai buni câini de pază sunt și cea mai bună asigurare la care puteți opta pentru a vă proteja proprietatea, afacerea și chiar casa și familia. Rasele de câini care se recomandă pentru pază includ animale de talie mare, dar și de talie medie. Puteți opta și pentru câini mici, însă aceștia pot doar să vă alarmeze prin lătrat atunci când vă calcă cineva proprietatea, neavând forța de a opri un răufăcător.

    Conform specialiștilor, un câine bun pentru pază trebuie să fie masiv, dar și atletic, să nu aibă o greutate foarte mare – maxim 50-60 de kilograme și să fie într-o condiție fizică bună, mai ales să nu fie supraponderal.

    Rase de câini de pază: Câine lup – Ciobănescul german

    Cea mai cunoscută și populară rasă de câine de pază este ciobănescul german sau câinele lup. Rasa nu este una atât de veche, ci a fost dezvoltată de căpitanul Max von Stephanitz, în secolul XIX, pornind de la câinii ce păzeau oile. Ciobănescul german e foarte inteligent, vigilent și puternic. Câinii lup au un nivel de energie ridicat și o minte care trebuie stimulată des, dar sunt unii dintre cei mai loiali și deștepți patrupezi pe care îi poți introduce în familia ta.

    Rase de câini de pază: Rasa Cane Corso (Mastiff italian)

    Cane Corso se numără printre cei mai buni câini de pază și apărare din lume. Masiv, dar fără să fie greoi, dur, dar nu isteric și feroce, acest câine cu aparență rustică și atletică deopotrivă poate doborî ușor un agresor uman. Deși este mai mic decât un Mastif napoletan, Cane Corso atinge dimensiuni considerabile.

    Cei mai buni câini de pază: Schnauzer uriaş

    Rasa Schnauzer uriaş este recunoscută pentru că sunt câini buni de pază. Aceste animale sunt puternice și dominante. Un Schnauzer uriaş este foarte bun pentru pază dacă eset dresat, dar manifestă instinctul de protecție și dacă nu primește o educare specializată. Acești câini trebuie însă întreținuți într-o formă fizică bună și au nevoie de atenție. Sunt foarte loaili față de familie și se comportă bine și ca animale de companie.

    Cei mai buni câini de pază: Rasa Rottweiler

    Rottweiler este apreciat de mulți ca fiind cel mai bun câine de pază. A fost folosit inițial pentru paza cirezilor de vite, având un instinct puternic de a proteja un anumit perimetru. De regulă, câinii din rasa Rottweiler sunt reticenți față de străini, învață comenzile foarte repede și sunt și animale bune pentru companie.

    Cei mai buni câini de pază: Rasa Doberman Pinscher

    Cei mai buni câini de pază sunt Dobermanii, ar spune un proprietar de Doberman Pinscher. Și nu ar fi departe de adevăr. Această rasă foarte populară la un moment dat în România este acum mai greu de găsit. Sunt însă câini ideali pentru perimetre mari care trebuie apărate. Foarte rapizi, nu lasă răufăcătorii să scape prin fugă. Dobermanii sunt câini curajoși, vigileți, cu un auz excelent și miros foarte fin, dar și cu o inteligență cu mult peste media canină, fiind cotați în top 5 cei mai inteligenți câini.

    Cei mai buni câini de pază: Ciobănescul belgian Malinois

    Malinois este o rasă ce cunoaște o mare popularitate la noi în ultimii ani. Sunt câini de pază excelenți datorită faptului că sunt agili, dar au și forță. Malinois este un câine aproape la fel de exploziv că un Pit-bull în atac, mușcă și schimbă priza rapid, sau dimpotrivă mușcă cu priză susținută pe costumul de protecție al dresorului. Aceste calități, dublate de un echilibru psihic remarcabil, fac din Malinois un câine perfect pentru pază și apărare.

    Cei mai buni câini de pază: Rasa Bullmastiff

    Bullmastiff-ul este un câine foarte docil Această rasă este cunoscută pentru forţa fizică, instictul de protecţie, dar şi pentru loialitatea faţă de stăpân. Deşi un bullmastif nu va ezita să doboare la pământ un intrus, rasa este foarte docilă şi potrivită inclusiv pentru familii, fiind indicată şi celor care vor un câine de companie.

     


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA