• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vremea în această săptămână. Prognoza ANM: ploi, rafale de vânt și temperaturi în creștere

    agrointeligenta.ro -

    Prognoza meteo. Vremea se încălzeşte în următoarele zile. Temperaturile se vor situa peste cele caracteristice perioadei. Sunt aşteptate ploi în majoritatea regiunilor.

    PROGNOZA METEO LUNI, 10 februarie

    Vremea se va încălzi față de zilele precedente, dar dimineața va fi rece, pe arii restrânse geroasă în centru și sud. Cerul se va înnora în cea mai mare parte a țării, iar începând cu orele prânzului aria precipitațiilor va fi în extindere și va cuprinde regiunile intracarpatice, iar seara și noaptea, local și celelalte zone. Acestea vor fi mixte în zona montană, la altitudini, în general de peste 1500 m, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul teritoriului vor predomina ploile.

    Vor fi condiții de polei. Izolat, îndeosebi în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, cantitățile de precipitații vor depăși 15 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 80…90 km/h spulberând zăpada, dar și în restul țării, cu precădere în regiunile vestice și estice, în general, cu viteze de 50…60 km/h. Mai ales dimineața, în zonele joase, izolat va mai fi ceață. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade.

    PROGNOZA METEO MARŢI, 11 februarie

    În cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. În zona de munte cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații, pe arii extinse, predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va continua să prezinte intensificări susținute, cu viteze mai mari la altitudini mari, unde rafalele vor depăși 90….100 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, în general, cu viteze de 50…60 km/h, înnorările vor fi temporare și mai ales în cursul zilei, local se vor semnala ploi slabe și lapoviță, cu o probabilitate mai mare în regiunile sud-vestice, vestice și centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 12 grade, iar cele minime, în general, între -5 și 5 grade.

    PROGNOZA METEO MIERCURI, 12 februarie

    Valorile termice, în special cele diurne, se vor situa peste cele caracteristice perioadei. Cerul va avea înnorări și local se vor semnala precipitații cu o probabilitate mai mare în sud-vestul țării, precum și în zonele de munte. Acestea vor fi predominant ninsori la munte și mai ales ploi și lapoviță în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, dar local și temporar și în estul și centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 12 grade, iar cele minime, în general, între -8 și 2 grade. Izolat se va semnala ceață.

    PROGNOZA METEO JOI, 13 februarie

    Cerul va fi temporar noros. Se vor semnala precipitații slabe, mai ales ploi și lapoviță, cu o probabilitate mai ridicată, la începutul intervalului în sud-estul teritoriului, iar noaptea în regiunile vestice. În zona de munte, local va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, dar la cote mai reduse și pe arii restrânse și în rest. Temperaturile maxime, mai ridicate decât mediile multianuale, se vor încadra între 3 și 11 grade, iar cele minime, în general, între -7 și 0 grade. Izolat se va semnala ceață.

    Tendinţa evoluţiei vremii de VINERI până LUNI

    ÎN ŢARĂ: Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în regiunile vestice, nordice și centrale.


    Te-ar mai putea interesa

    Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe

    Ultimele știri

    Cod galben de vânt în 15 județe. Rafalele pot atinge 90 km/h România – primul loc în UE anul trecut la suprafața cultivată cu porumb și floarea-soarelui Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu