• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Iată INVITAȚIA APIA pentru SUBVENȚIILE pe suprafață și pe cap de animal!

    agrointeligenta.ro -

    Pregătirile pentru depunerea cererii unice în Campania 2020 au intrat în linie dreaptă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Invitația pentru anul acesta cu lista tuturor documentelor necesare pentru cererea unică precum și indicații prețioase pentru depunerea actelor pentru subvențiile din acest an – puse la dispoziția fermierilor, în premieră, la fel ca în fiecare an, de Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură va deschide campania de depunere a cererii unice de luni, 2 martie. Documentele și cererea unică completată inițial în sistemul informatic al APIA trebuie înregistrate, la fel ca și anul trecut, până cel târziu pe 15 mai.

    Depunerea actelor și a cererii unice se face pe bază de programare, iar fermierii primesc invitații cu data și ora la care sunt așteptați de funcționarul APIA la centrul teritorial de care aparține exloatația agricolă.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă pune la dispoziție modelul de invitație pentru fermieri într-o formă completă, ușor de descărcat pe orice calculator, telefon mobil sau tabletă. În acest fel, aveți la îndemână acest instrument pentru a vă pregăti din timp documentele necesare pentru cererea unică din acest an.

    DESCĂRCARE INVITAȚIE APIA – CLICK AICI (DOCUMENT PDF)

    Reamintim că Cererile Unice de Plată se depun la Centrele judeţene/locale APIA şi al Centrul Municipiului Bucureşti, în perioada 02 martie – 15 mai 2020. Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe! România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiază de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plăţi/măsurilor de sprijin/ajutoarelor naționale tranzitorii, ca mecanisme de susţinere a producătorilor agricoli, respectiv:
    – schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, schema de sprijin cuplat în sectorul vegetal și zootehnic,
    – măsurile compensatorii de dezvoltare rurală: Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultura ecologică, Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice (PNDR 2014-2020),
    – ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT) care se acordă în sectorul vegetal şi zootehnic.

    În Campania 2020, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/. Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA-Online se face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plată, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic. Același principiu se aplică și pentru fermierii, crescători de animale, care vor completa Cererea unică de plată – declarație sector zootehnic, împreună cu funcționarul APIA, în aplicația dedicată sectorului zootehnic.


    Te-ar mai putea interesa

    Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri! Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor!

    Ultimele știri

    Patru noi focare de pestă porcină africană, toate confirmate într-o singură comună DSVSA: Focar de rabie la vaci într-o gospodărie. Boala se transmite și la om Carta Albă a Agriculturii din România. Fermierii vor creșterea subvențiilor și dezvoltarea sistemelor de irigații