• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenții APIA: Sfaturi pentru fermierii care vor să încaseze subvenții agricole în acest an

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează fermierii despre Campania 2020 de subvenții agricole și zootehnice. APIA a transmis o serie de recomandări privind depunerea cererii unice de plată pentru agricultori și crescători de animale astfel ca fermierii să nu piardă subvențiile din acest an.

  Iată recomandările APIA transmise pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO:

  Veţi depune o singură cerere, chiar dacă deţineţi suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe!
  Pentru a utiliza timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererii dumneavoastră, este necesar să vă prezentaţi la data şi ora la care sunteţi programat, deoarece termenul limită de depunere a cererii de plată este 15 mai 2020.

  API vă recomandă să vă conformaţi acestei programări făcute de instituţia de plăți pentru a evita aglomerarea din ultimele zile de depunere şi pentru a nu îngreuna procesul de primire a cererilor unice de plată.

  În campania 2020, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/. Puteţi accesa această aplicaţie folosind contul dumneavoastră de utilizator ID-ul unic de înregistrare şi parola utilizată la ultima logare. Pentru recuperarea parolei în situaţia în care nu o mai cunoaşteţi, este necesar să aveți deja înregistrată în sistemul informatic APIA adresa dvs. de e-mail. Prin accesarea link-ului ”Resetare parolă din interfaţa aplicaţiei, aceasta va fi schimbată şi transmisă la adresa dvs. de e-mail, procedând astfel vă puteţi recupera uşor parola”.

  În situaţia în care întâmpinaţi probleme la accesare, solicitaţi APIA la adresa de e-mail ipa.asistenta@apia.org.ro, să vă furnizeze parola.

  În situația în care aveți nevoie de parola doar când vă prezentați la sediul APIA pentru depunerea cererii unice de plată, acesta va fi comunicată de responsabilul de dosar, la sediul APIA la care se depune cererea. Atenţie la mesajele de avertizare pe care le afişează programul IPA-Online în raportul ”Controlul parcelelor digitizate”!

  Pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală M10 și M11 trebuie să utilizaţi codurile IPA-Online incluse în tabelul nr. 9 din Anexa nr. 2 la Ordinul privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plată pentru anul 2020 (numerotate de A1 la … An).

  Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA-Online se face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii dumneavoastră, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic, și nu înainte de a vă asigura că datele aferente schemelor de plată pentru sectorul zootehnic (dacă veţi solicita şi sprijin pentru sector zootehnic) au fost operate în sistemul informatic pe baza listelor de animale/documentelor de identificare/documentelor de mişcare prezentate de către dumneavoastră.

  ATENŢIE! Dacă cererea unică de plată cuprinde şi declaraţie privind sectorul zootehnic, solicitantul se va prezenta prima dată la Centrul judeţean/local al APIA pentru completarea declaraţiei privind sectorul zootehnic . Ulterior se va putea completa și declarația privind sectorul vegetal, dacă este cazul.

  NU UITAŢI că trebuie să solicitaţi sprijinul aferent schemei de plată /ajutorului naţional / măsurii de sprijin dorite şi să semnaţi toate paginile cererii unice de plată! La deschiderea angajamentelor din cadrul măsurii 10 şi/sau măsurii 11, trebuie să semnaţi şi partea din cererea unică de plată „V.3.1- Angajamente şi declaraţii*) – M 10 – Agro-mediu şi climă” şi/sau V.3.2/3.3 – Angajamente şi declaraţii*) – M 11- Agricultură ecologică”, după caz.

  La prelungirea angajamentelor de M10 şi submăsura 11.2, trebuie să semnaţi şi partea V.3.1.P ANGAJAMENTE ŞI DECLARAŢII – MĂSURA 10 – solicitare prelungire cu 1 an a angajamentelor pentru care cei 5 ani de angajament au expirat în campania 2019 şi/sau partea V.3.3.P ANGAJAMENTE ŞI DECLARAŢII – SUB-MĂSURA 11.2 – solicitare prelungire cu 1 an a angajamentelor pentru care cei 5 ani de angajament au expirat în campania 2019.

  Dacă nu aveţi un număr de înregistrare de la APIA, înseamnă că nu aţi depus cerere şi nu beneficiaţi de sprijin. Solicitaţi responsabilului de dosar numărul de înregistrare! Este dovada că aţi depus o cerere unică de plată pentru campania curentă.

  Pentru respectarea programării şi pentru evitarea deplasărilor repetate la sediul APIA este necesar să vă asiguraţi că deţineţi şi prezentaţi la centrele APIA, la depunerea cererii, documentele obligatorii după caz.

  Reamintim că cererile Unice de Plată se depun la Centrele judeţene/locale APIA şi al Centrul Municipiului Bucureşti, în perioada 02 martie – 15 mai 2020. Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Important pentru pomicultori: Utilizarea formei de coroană Trident în livadă Gest de recunoștință al unui fermier față de medicii care luptă cu noul coronavirus! Fermier despre discuția cu premierul Ludovic Orban: ”Am cerut să nu mai fiu UMILIT de procesator, care-mi oferă un preț de nimic pe laptele produs în fermă”

  Ultimele știri

  OIERII SUNT DISPERAȚI! Un mare FNC i-a anunțat că nu le mai livrează furajele, pășunile sunt pârjolite de secetă! Provocări în cultura de rapiță: Cum să diminuezi riscurile și să obții rezultatele pe care le dorești! Incendiu devastator! Un tânăr de 33 de ani a murit și peste 700 de animale au ars de vii într-o fermă!

  Căutare în articole