• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 9 MARTIE: ÎNTÂLNIRE DE GRAD 0 LA BUCUREȘTI PE TEMA AGRICULTURII DIGITALE!

    agrointeligenta.ro -

    TMT PR se alătură co-liderului SmartAgriHubs pentru Europa de Sud Est – ANAMOB pentru a aduce în România un eveniment european major, dedicat viitorului ecosistem agroalimentar digital. 

    Digitalizarea agriculturii este considerată domeniu prioritar pentru Uniunea Europeană, care a alocat deja din 2020 bugete importante pentru asigurarea tranziției la digitalizare a sectorului agroalimentar prin noi platformele-program Horizon 2020, se arată într-un comunicat de presă remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Unul dintre acestea este proiectul SmartAgriHubs destinat să să finanțeze construcția noului ecosistem digital de agrifood, în strânsă sinergie cu alte platformele cum sunt: Internet of Food & Farm – IoF2020 https://www.iof2020.eu/, agROBOfood https://agrobofood.eu/project/, Demeter http://h2020-demeter.eu/, Nefertiti https://nefertiti-h2020.eu/, Atlas https://www.atlas-h2020.eu/.

    Toate aceste programe urmează să finanțeze, până în 2022, prin grant-uri, proiecte experimentale pilot de cercetare-inovare digitală pentru operatorii din agrifood.

    UE a reconfirmat recent că fondurile ce urmează să fie alocate pentru următorul exercițiu 2021-2027 (peste 1 trilion euro) vor fi utilizate pe două direcții: digitalizare și neutralitate climatică (soluții prin excelentă tot digitale). La nivelul României, toate măsurile de investiții din pilonul I vor trebui să includă componente clare de cercetare-inovare digitală, iar circa 40% din măsurile pentru pilonul II vor trebui orientate spre provocările de mediu și climă.

    Pe 9 martie toată elita europeană și internațională care participă la implementarea platformelor menționate, se va reuni la București, pentru a prezenta stadiul de implementare, programul de evoluție pentru următorii 3 ani și de prezentare a soluțiilor finanțate până în prezent, în cadrul unei expoziții.

    De asemenea, va avea loc o sesiune dedicată sectorului de agrifood din România, la care sunt așteptați peste 200 de fermieri reprezentativi români.

    Dintre vorbitorii confirmați amintim pe: Adrian Oros Nechita, Ministrul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Peka Pessonen vocea fermierilor europeni, secretarul general al Copa Cogeca, Siegfried Mureșan, Membru Parlamentul European, Dacian Cioloș, Membru Parlamentul European și Președintele grupului Renew Europe, Teofil Dascălu, Owner&Founder Frizon Group si James Barlow Manager Research & Development Serban Group.

    Participarea la eveniment este deschisă în baza înregistrării prealabile pe linkul: http://conferinte.tmtpr.ro/agricultura-de-precizie/

    Ediția a 3-a a forumului dedicat agriculturii digitale a reunit 200 de fermieri de top din cultură mare, zootehnie și horticultură, ce însumat exploatează peste 250.000 de hectare.  Pentru prima dată în cadrul evenimentului, a fost organizată o gală de premiere, difuzată live pe canalele Agrointeligența – AGROINTEL.RO, care este și partener media al evenimentului.

    TMT PR, alături de partenerii strategici ai evenimentului a recunoscut meritele unor fermieri români progresiști, care au reușit cu ajutorul tehnologiei să reducă costurile și să producă mai mult cu aceleași resurse: Lucian Buzdugan – Agricost (56.000, jud. Brăila), Laurențiu Sarcină – Columiron (1000 ha, jud. Timiș), Cristian Candeț – Maria Group (35.000 ha, jud. Timis, Giurgiu, Călărasi, Constanța), Costel Trif – Grano Agro (1600 ha, jud. Prahova), Teofil Dascălu (Frizon Group 3800 ha, jud. Vrancea), Ianco Zifceak – Maxagro (10.000 ha, 2000 vaci, jud. Timiș), Vlad Peica (150 ha, 200 de vaci, jud. Bistrița Năsăud).

     


    Te-ar mai putea interesa

    Fraudă în apicultura românească, anchetată de Parchetul European. S-au făcut primele percheziții O fermă de 1.360 de hectare a fost scoasă la vânzare cu 20 de milioane de euro Zeci de fermieri români au fost înșelați cu tractoare aduse din afară

    Ultimele știri

    S-au emis derogările pentru tratamentele cu neonicotinoide la porumb și floarea-soarelui 2025 Plăți de 1,2 miliarde de euro în conturile fermierilor Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM a publicat lista oficială!