• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • 9 MARTIE: ÎNTÂLNIRE DE GRAD 0 LA BUCUREȘTI PE TEMA AGRICULTURII DIGITALE!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  TMT PR se alătură co-liderului SmartAgriHubs pentru Europa de Sud Est – ANAMOB pentru a aduce în România un eveniment european major, dedicat viitorului ecosistem agroalimentar digital. 

  Digitalizarea agriculturii este considerată domeniu prioritar pentru Uniunea Europeană, care a alocat deja din 2020 bugete importante pentru asigurarea tranziției la digitalizare a sectorului agroalimentar prin noi platformele-program Horizon 2020, se arată într-un comunicat de presă remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  Unul dintre acestea este proiectul SmartAgriHubs destinat să să finanțeze construcția noului ecosistem digital de agrifood, în strânsă sinergie cu alte platformele cum sunt: Internet of Food & Farm – IoF2020 https://www.iof2020.eu/, agROBOfood https://agrobofood.eu/project/, Demeter http://h2020-demeter.eu/, Nefertiti https://nefertiti-h2020.eu/, Atlas https://www.atlas-h2020.eu/.

  Toate aceste programe urmează să finanțeze, până în 2022, prin grant-uri, proiecte experimentale pilot de cercetare-inovare digitală pentru operatorii din agrifood.

  UE a reconfirmat recent că fondurile ce urmează să fie alocate pentru următorul exercițiu 2021-2027 (peste 1 trilion euro) vor fi utilizate pe două direcții: digitalizare și neutralitate climatică (soluții prin excelentă tot digitale). La nivelul României, toate măsurile de investiții din pilonul I vor trebui să includă componente clare de cercetare-inovare digitală, iar circa 40% din măsurile pentru pilonul II vor trebui orientate spre provocările de mediu și climă.

  Pe 9 martie toată elita europeană și internațională care participă la implementarea platformelor menționate, se va reuni la București, pentru a prezenta stadiul de implementare, programul de evoluție pentru următorii 3 ani și de prezentare a soluțiilor finanțate până în prezent, în cadrul unei expoziții.

  De asemenea, va avea loc o sesiune dedicată sectorului de agrifood din România, la care sunt așteptați peste 200 de fermieri reprezentativi români.

  Dintre vorbitorii confirmați amintim pe: Adrian Oros Nechita, Ministrul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Peka Pessonen vocea fermierilor europeni, secretarul general al Copa Cogeca, Siegfried Mureșan, Membru Parlamentul European, Dacian Cioloș, Membru Parlamentul European și Președintele grupului Renew Europe, Teofil Dascălu, Owner&Founder Frizon Group si James Barlow Manager Research & Development Serban Group.

  Participarea la eveniment este deschisă în baza înregistrării prealabile pe linkul: http://conferinte.tmtpr.ro/agricultura-de-precizie/

  Ediția a 3-a a forumului dedicat agriculturii digitale a reunit 200 de fermieri de top din cultură mare, zootehnie și horticultură, ce însumat exploatează peste 250.000 de hectare.  Pentru prima dată în cadrul evenimentului, a fost organizată o gală de premiere, difuzată live pe canalele Agrointeligența – AGROINTEL.RO, care este și partener media al evenimentului.

  TMT PR, alături de partenerii strategici ai evenimentului a recunoscut meritele unor fermieri români progresiști, care au reușit cu ajutorul tehnologiei să reducă costurile și să producă mai mult cu aceleași resurse: Lucian Buzdugan – Agricost (56.000, jud. Brăila), Laurențiu Sarcină – Columiron (1000 ha, jud. Timiș), Cristian Candeț – Maria Group (35.000 ha, jud. Timis, Giurgiu, Călărasi, Constanța), Costel Trif – Grano Agro (1600 ha, jud. Prahova), Teofil Dascălu (Frizon Group 3800 ha, jud. Vrancea), Ianco Zifceak – Maxagro (10.000 ha, 2000 vaci, jud. Timiș), Vlad Peica (150 ha, 200 de vaci, jud. Bistrița Năsăud).

   

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Fermierii au început să arunce laptele pe câmp sau la canal! Alianța pentru Agricultură și Cooperare cere urgent un cadru legal pentru constatarea pagubelor suferite de fermieri Ce legume se seamănă sau se plantează în luna aprilie

  Ultimele știri

  Încă comună ar putea intra în carantină totală. Are 13 cazuri confirmate în 2 zile Utilizarea formei de coroană Trident în livadă OIERII SUNT DISPERAȚI! Un mare FNC i-a anunțat că nu le mai livrează furajele, pășunile sunt pârjolite de secetă!

  Căutare în articole