• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • agrointel.ro
  • Ştiri agricole
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Agribusiness
  • Anunțuri
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fabrica de brânzeturi care plătește fermierilor 1,5 euro pentru un litru de lapte de capră!

    agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

    Trei milioane de litri de lapte de capră, un milion de litri de lapte de vacă, două milioane de litri de lapte de oaie, 1,50 euro prețul pe litru de lapte! Acestea sunt cifrele care descriu o fabrică de procesare a laptelui din Spania. Este o unitate care în 1985 se deschidea într-un garaj, unde lucrau două persoane, ajungând astăzi să prelucreze cantitățile mai sus prezentate.

    ”Minunea” se întâmplă în Spania, acolo unde europarlamentarul Daniel Buda se află în aceste zile în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European. Cua cest prilej, eurodeputatul a vizitat și fabrica de brânzeturi Quesos del Casar din Casar de Cáceres, acolo unde lucrează 100 de persoane și se produc zeci de sortimente de brânzeturi.

    ”Un lucru important pe care l-au făcut cei de aici este că și-au protejat denumirea și originea acestor sortimente, ceea ce le asigură supraviețuirea pe piață. Anual, peste 20.000 de mii de euro sunt cheltuiți cu avocații în instanță pentru a-și proteja denumirile recunoscute oficial. Fondurile europene din Pilonul II de dezvoltare au fost hotărâtoare în dezvoltarea acestor capacități de producție. La 300 de kilometri de Madrid, departe de aglomerările urbane, nicio bancă nu ar fi creditat o astfel de afacere. Noroc cu fondurile europene care au fost o salvare nu doar pentru proprietarii fabricii, dar în mod cert și pentru fermierii din zonă”, a declarat Daniel Buda.

    Laptele obținut din această zonă este plătit la un preț rezonabil de 1,5 euro, în condițiile în care un kilogram de brânză se vinde între 12-17 euro după ce trece printr-un îndelung proces de preparare și maturare, mai spune eurodeputatul român.

    ”Fără discuție, legătura dintre proprietarii fabricii și cooperativele agricole din zonă, nu doar că este una foarte strânsă, dar așa cum spunea și proprietarul fabricii, fermierii trebuie să fie răsplătiți cu un venit corect pentru a putea rezista pe piață. Conștientizând că nu pot unii fără alții, am putea spune că s-au contopit pe aceeași parte a baricadei în bătălia dificilă a supraviețuirii pe o piață concurențială acerbă, unde falsurile și înșelăciunile în calitatea produselor cunosc adesea răspuns în instanțe judecătorești char și internaționale. Dârzenia sau înverșunarea acestora de a reuși este ceea ce le-a permis să rămână de sute de ani în aceste locuri”, concluzionează Daniel Buda.

    Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

    CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

    Abonare gratuită la știri

    Te-ar mai putea interesa

    Ministrul Agriculturii: Probleme la aprovizionarea cu furaje a marilor ferme de animale! ANSVSA: Ciobanii pot sacrifica și vinde mieii de Paște direct din fermă! Condiții de respectat! PLĂȚI FĂCUTE ASTĂZI LA APIA! Peste 8 MILIOANE DE EURO virate în conturile fermierilor!

    Ultimele știri

    Ciobanii din Stoenești fac legea pe câmp în timpul stării de urgență! Fermier: Contracte futures pentru cereale?! Traderii nu mai comunică nimic de zile bune! Efectul înghețului asupra culturilor de toamnă

    Căutare în articole