• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Târgul PRODUS DE CLUJ, inaugurat în curtea MADR de ministrul Agriculturii, ADRIAN OROS!

    Angelica Lefter -

    Târgul tematic cu produse din regiunea Clujului s-a deschis, astăzi, joi 5 martie, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Evenimentul este deschis publicului până duminică – 8 martie și a fost inaugurat de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care a a făcut un tur al standurilor prezente, unde și-au expus marfa 40 de producători.

    Cu acest prilej, ministrul de resort a spus că vor mai exista evenimente similare, unde și alte regiuni își pot expune propriile produse tradiționale: ”În noiembrie când am deschis ciclul acesta de promovare a produselor tradiționale românești, am spus atunci că alături de ceea ce face ministerul și este datoria ministerului ca pe lângă alte lucruri pe care le face, să promoveze produsele agroalimentare românești, produsele tradiționale, este necesar ca și autoritățile publice locale sau județene să facă eforturi în același sens. În sensul în care să-și promoveze obiceiurile locale, brandurile locale, produsele și rețetele tradiționale locale. Ceea ce fac cei de la Cluj, ceea ce fac multe alte Consilii județene sau asociații regionale, asta trebuie făcut. (…) Urmează ca în viitoarele luni și alte regiuni, și alte consilii județene, și alte branduri regionale să fie prezente în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, a menționat ministrul Adrian Oros.

    ”Produs de Cluj” este un concept care are o vechime de peste 10 ani al Consiliului judeţean Cluj prin care se încearcă promovarea acelor produse, în primul rând alimentare, care au o anumită specificitate. La târg au ajuns și producătorii clujeni au participat şi la târgul „Săptămâna Verde” de la Berlin.

    Ministrul Adrian Oros a vizitat standurile, a stat de vorbă cu producătorii, însoțit de directorul asociației ”Produs de Cluj” Ramona Moldovan și de secretarul de stat în ministerul Agriculturii, Emil Dumitru, dar și alți reprezentanți ai acestui minister.

    Printre personalitățile care au vizitat curtea Ministerului Agriculturii odată cu deschiderea târgului tematic cu produse din regiunea Clujului a fost și actorul Florin Călinescu. Acesta a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că a venit la târg pentru a se bucura de atmosferă și este unul dintre oamenii care apreciază munca fermierilor, fiind chiar el un mic fermier în propria gospodărie. Actorul a avut un scurt dialog și cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

    Vizitatorii se pot bucura, până duminică – 8 martie, de produsele din zona Clujului: telemea, caş de oaie, caş afumat, brânză de burduf, brânză cu ardei şi brânză cu mărar, produse din carne, miere de albine, dulceţuri şi sucuri naturale, turtă dulce, pâine, prăjituri şi ciocolată de casă, conserve din legume şi vinuri de masă.

    Mai sunt expuse cadouri tradiţionale realizate de meşteri artizani, precum obiecte de artizanat, costume populare specifice zonei şi accesorii aferente acestora, bijuterii lucrate manual, articole de marochinărie, produse cosmetice bio şi produse pe bază de lavandă.
    Târgul va fi animat, în toate cele patru zile, de spectacole folclorice specifice zonei Văii Someşului și este deschis între orele 10:00 – 18:00.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului