Profesorul Avram Fițiu: Hrana de la țărani este cea mai bună armă contra noului coronavirus!
agrointeligenta.ro -Hrana țărănească ecologică cumpărată de la țărani ar putea fi ”arma” pentru lupta cu virusul 2019-nCoV, spune profesorul Avram Fițiu care sugerează că mâncarea pe care o produc țăranii este mult mai calitativă tehnologic (rezistență la păstrare) în caz de închidere temporară a orașelor.
Profesorul clujean Avram Fițiu a postat pe Facebook o listă cu 10 sfaturi, despre cum trebuie să ne hrănim ”pe vremea Coronavirusului”:
1. Hrana țărănească ecologică cumpărată de la țărani, este mult mai vitaminizată (corpul are nevoie de -bombe de vitamine naturale-) decât alimentele din supermarchet!
2. Hrana țărănească ecologică cumpărată de la țărani, este mult mai sigură din punct de vedere rezidual (0 conținut în substanțe chimice de sinteză);
3. Hrana țărănească ecologică cumpărată de la țărani, este mult mai sigură din punct de vedere al aprovizionării, dacă vă aprovizionați la domiciliu sau locul de muncă (în caz de închiderea supermarchetului);
4. Hrana țărănească ecologică cumpărată de la țărani, este mult mai sigură din punct de vedere sanitar decât cea din supermarchet (a intrat în contact doar cu mâinile țăranului);
5. Hrana țărănească ecologică cumpărată de la țărani, este mult mai nutrițională (conținut mai mare în elemente nutriționale) decât cea din supermarchet;
6. Hrana țărănească ecologică cumpărată de la țărani, este mult mai energetică (conținut în glucide, etc..) decât cea din supermarchet;
7. Hrana țărănească ecologică cumpărată de la țărani, este mult mai antioxidantă, decât cea din supermarchet (antociani, polifenoli, etc..);
8. Hrana țărănească ecologică cumpărată de la țărani, este mult mai calitativă tehnologic (rezistență la păstrare) în caz de închiderea temporară a orașelor;
9. Hrana țărănească ecologică produsă/cumpărată de la țară (dacă vă aveți o casă/cabană/familie la țară) este o formulă de rezervă în caz de închiderea școlilor, orașelor pe termen mediu;
10. Puteți deveni autonomi alimentar, producând hrană ecologică în propria gospodărie de la țară.