• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ministerul Agriculturii are prima instituție digitalizată care nu se teme de noul coronavirus!

  Ramona Dascălu -

  Ministerul Agriculturii are în subordine prima instituție digitalizată a cărei activitatea nu va fi în niciun fel perturbată de coronavirus! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) susține că este o instituție perfect funcțională și în condițiile crizei generate de COVID 19 și asta pentru că în ultimii 3 ani de zile s-au făcut toate demersurile necesare pentru digitalizarea completă a instituției, iar acum pot fi culese roadele.

  Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR, arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituției, că angajații Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pot lucra din orice colț al lumii la acest moment fără să fie afectată în vreun fel activitatea instituției și asta pentru că toate operațiunile se pot face electronic.

  ”În România există astăzi o instituție pregătită ca în astfel de momente de criză să continue să funcționeze la parametri optimi. Această instituție se numește AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale). De ce aici la AFIR se poate? Pentru că în ultimii 3 ani de când conduc această agenție, am pus în prim planul activității noastre, continuarea demersurilor inițiate de colegii mei de DIGITALIZARE totală a instituției. În doar 3 ani am ajuns la performanța ca toate fluxurile de lucru să se desfășoare on-line prin Sistemul de Procesare a Cererilor de Dezvoltare Rurală. Folosim semnătura electronică în relația cu beneficiarii noștri. După doi ani de negocieri, cazierul fiscal îl obținem noi pentru beneficiarii noștri direct din sistemul ANAF, iar cazierul Judiciar îl verificăm direct în sistemul MAI (după 1,5 ani de eforturi administrative). Extrasul de carte funciară momentan îl obținem noi pentru beneficiari de la ANCPI. Utilizăm mediul Cloud de stocare a datelor în ”dauna” ONPREM, economisind astfel aproximativ 435.000 lei anual. Toate acestea se fac electronic și pot fi realizate de angajații AFIR din orice colț al lumii, inclusiv în situația în care s-ar afla în izolare sau carantină la domiciliu!”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a AFIR. 

  Directorul general al AFIR mai spune că instituția este dispusă să împărtășească și altora această experiență a digitalizării: ”Evident că este loc de mai bine, pentru continuarea demersurilor echipei AFIR… dar avem nevoie ca decidenții să aibă viziunea viitorului nu pe cea a trecutului, a respectului reciproc nu a urii ideologice, a binelui general în dauna intereselor de grup și evident a dorinței de a construi, nu pe cea de a dărâma! Pentru cei interesați să folosească exemplul nostru, le stăm la dispoziție! – www.afir.info„. 

  AFIR a anunțat ieri că a încheiat cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) un Protocol de colaborare pentru aderarea la serviciile sistemului informatic PatrimVen, prin care experții AFIR pot accesa online informații privind Cazierul Fiscal al beneficiarilor investițiilor finanțate prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri pentru investiții în ferme 2021. Sprijinul: minim 350.000 euro/fermă, maxim 1.500.000 euro/fermă Instalarea tinerilor fermieri 2021. Sprijin majorat la 70.000 de euro pe fermă în acest an! Fonduri europene agricultură 2021. Ce proiecte pot depune fermierii în această perioadă

  Ultimele știri

  Fermele care vor dispărea: 5 milioane de hectare de terenuri agricole – abandonate până în 2030! Se cere demisia lui Adrian Oros! ”Să plece din funcţie până nu falimentează întregul sector agroalimentar românesc!” Furnizorii au început executarea fermierilor după ce parlamentarii au votat contra despăgubirilor de secetă!